6 روش بازسازی ساختمان
پیش تر در حوزه اجرائیات ساختمان به مراحل بازسازی ساختمان و اولویت بندی در بازسازی ساختمان پرداخته ایم. در این مقاله قصد داریم بازسازی خانه را از نظر اجرا و قرارداد بررسی کنیم. بنابراین فرقی نمیکند خانه شما آپارتمانی باشد یا ویلایی، اگر قصد بازسازی آن را دارید، تا آخر این مقاله با ما همراه باشید تا با روشهای بازسازی خانه و نحوه عقد قرارداد بازسازی آشنا شوید.
بازسازی ساختمان چیست؟
بازسازی ساختمان، عملی است مابین تعمیر و نوسازی ساختمان. در واقع نه به اندازه تعمیر ساختمان کم کار است و نه به اندازه نوسازی ساختمان بنیادی است که اسکلت ساختمان به طور کلی تغییر کند. از موارد بازسازی ساختمان میتوان به نازک کاری (سنگ کاری، کاشی کاری، نصب درب، پنجره، کابینت آشپزخانه و ..) اشاره کرد که باعث تغییر در شکل و اسکلت ساختمان نمی شود.
پروژه های شرکت ابنیه سازان آدینه در زمینه بازسازی ساختمان را مشاهده نمایید.
روشهای اجرای بازسازی ساختمان
حالا که می دانیم بازسازی ساختمان چیست، در ادامه قصد داریم با انواع روشهای اجرای آن آشنا شویم. بازسازی ساختمان میتواند به یکی از شش روش زیر انجام شود. شما میتوانید با توجه به نیاز ساختمان خود و دریافت مشاوره از متخصصان حوزه بازسازی، یکی از این روشهای زیر را برای بازسازی ساختمان خود انتخاب کنید:
- بازسازی آرکنولوژیک یا مرمت علمی
- بازسازی آرتیستیک یا مرمت هنری
- بازسازی حفاظتی خانه
- بازسازی سبکی
- پاکسازی سبکی
- بازسازی تکمیلی
در ادامه در مورد هریک بیشتر توضیح خواهیم داد.
-
بازسازی آرکنولوژیک یا مرمت علمی
بازسازی به روش آرکنولوژیک یکی از روشهای علمی است که اجرای آن نیاز به متخصص دارد. در این روش ابتدا ساختمان با دقت بررسی می شود تا اقدامات لازم جهت بازسازی و تعمیر خانه انجام شود. در بازسازی آرکنولوژیک در صورت نیاز ممکن است یک یا چند مورد از بخشهای زیر با توجه به نظر متخصص اعمال شود:
- حفاری پی ساختمان
- بازسازی نمای ساختمان مانند نو کردن سنگهای نما
- اجرای سفت کاری که معمولا در بیشتر بازسازیها وجود ندارد؛ مانند سفت کاری ترک خوردگیها
- مقاومسازی ساختمان
- دوباره سوار کردن المانهای جدا شده
-
بازسازی آرتیستیک یا مرمت هنری
بازسازی آرتیستیک نیز همانند روش قبلی به وسیله متخصص اجرا می شود. در این روش بیشتر سلیقه و نظر فرد مرمت کننده اجرا می شود. مرمت کننده با توجه به دانش و تجربهای که دارد، تصمیم میگیرد چه بخشهایی را به بنا اضافه و یا از آن کم کند و یا کدام قسمتها را ترمیم کند. معمولا زمانی از این نوع مرمت استفاده می شود که امید زیادی به عمر طولانی سازه وجود ندارد. بیشتر بناهای دوره رنسانس به این روش مرمت شده اند.
در زمینه طراحی و دکوراسیون داخلی و سبک های مختلف دکوراسیون داخلی منزل بیشتر بدانید.
-
بازسازی حفاظتی خانه
ساختمان های قدیمی، طی زمان از نظر سازهای ضعیف می شوند. در چنین شرایطی بهتر است ابتدا سازه تقویت شود. در واقع از بازسازی حفاظتی بیشتر برای مقاومسازی سازه استفاده می شود. در بازسازی حفاظتی بیشتر دیوارها، تیرها و ستونها تعمیر، مقاوم و بازسازی می شوند. بهتر است قبل از بازسازی حفاظتی تحقیق مفصلی درباره مصالح ساختمانی و بخشهای مختلف ساختمان انجام شود تا مراحل کار به طرز صحیح و با دانش کامل انجام شود.
جهت آشنایی بیشتر با این روش، به مقاله ای که پیش تر با عنوان اصول بازسازی حفاظتی ساختمان منتشر کرده ایم مراجعه نمایید.
-
بازسازی سبکی
اگه شما از شکل کلی خانه خود و معماری آن راضی بوده و فقط بخواهید کمی آن را نو نوار کنید، می توانید از روش بازسازی سبکی استفاده کنید. در این روش که اسم دیگر آن بازسازی آناستیلوز است، تغییری در ظاهر ساختمان اتفاق نمیفتد. در واقع هرجایی از بنا که فرسوده شده باشد، به طور مشابه جایگزین می شود. از آنجایی که در روش بازسازی سبکی بین ظاهر قدیم و جدید تفاوت چندانی وجود ندارد، از این روش برای مرمت بناهای تاریخی نیز استفاده می شود.
۵ نکته ایمنی در بازسازی ساختمان که بهتر است بدانید.
-
پاکسازی سبکی
همانطور که از اسم این روش پیداست، یک نوع پاکسازی است. در روش پاکسازی سبکی، ممکن است بخشهایی از ساختمان از نظر متخصص، اضافی و ناکارآمد باشد و بخواهد آن را حذف کند. بخشهایی که یا ظاهر خانه را زشت کرده و معماری فضا را بهم ریخته است و یا کاربردی ندارد. در این روش باید بنا به طور کامل بررسی شده و بعد در صورت نیاز عملیات بازسازی شروع شود تا ساختمان شکل و ظاهر زیباتری پیدا کند.
هر آنچه در زمینه روش های حمل بلوک و روش های تحویل بلوک سیمانی باید بدانید.
-
بازسازی تکمیلی
با گذشت زمان، بخشهایی از ساختمان فرسوده و قدیمی می شود. شما میتوانید به کمک روش بازسازی تکمیلی، بخشهایی از ساختمان را که فرسوده و ضعیف شده است، دوباره بازسازی و تکمیل کنید. تا طول عمر خانه خود را بالا ببرید. بازسازی تکمیلی یکی از روشهای مورد استفاده جهت احیای خانههای قدیمی می باشد.
بدون دیدگاه