اگر شما قصد بازسازی ساختمان خود را داشته باشید، اولین کاری که باید انجام شود این است که پروانه ساختمانی یا همان مجوز بازسازی ساختمان را از شهرداری دریافت کنید. در غیر این صورت، بازسازی خانه صورت نمی گیرد و در صورت انجام، کاری غیر قانونی به حساب می آید و شهرداری جریمه ای را برای فردی که بازسازی را انجام داده است، تعیین می کند. به این نکته توجه داشته باشید که اگر بازسازی ساختمان شما تنها یک تعمیرات یا بازسازی جزئی داشته باشد، نیازی نیست که به اخذ مجوز اقدام کنید و می توان بدون گرفتن پروانه کار خود را شروع کرد.
تعمیراتی که نیاز به اخذ مجوز دارند
در صورتی قصد احداث بنا یا مرمت بنا را داشته باشید، اخذ مجوز از شهرداری امری واجب بوده و حتما باید انجام شود. احداث دیوار یا جا به جایی آن، جا به جایی راه پله و حذف جدا کننده ها از جمله کار هایی هستند که نیاز به اخز مجوز دارند. دقت داشته باشید که عدم دریافت مجوز قبل از انجام فعالیت های ذکر شده، غیر قانونی می باشد و جریمه می شوید.
فعالیت هایی که نیازی به اخذ مجوز ندارند
همانطور که گفته شد فعالیت هایی که در قسمت بالا ذکر شد نیاز به اخذ مجوز دارند، ولی فعالیت هایی نیز وجود دارند که انجام شدن آن ها نیازی به اخذ مجوز از شهرداری ندارد. این فعالیت ها شامل موارد زیر می باشند:
- نقاشی یا سفید کاری ساختمان
- احداث یا تعمیر استخر
- نماسازی ساختمان و دیوار های آن
- لوله کشی آب، فاضلاب، گاز یا تعویض یا خرید اتصالات پنوماتیک یا محصولات موازی
- تعویض کردن درب و پنجره ها
- تعمیرات مربوط به بام
- راه اندازی و نصب شوفاژ
- نصب، تعمیر و یا تعویض سرویش های بهداشتی و حمام ساختمان
- حفر چاه فاضلاب و یا تخلیه سازی آن
مدارک مورد نیاز برای اخذ مجوز بازسازی ساختمان
برای گرفتن مجوز بازسازی ساختمان باید مدارکی را همراه داشته باشید تا بتوانید مجوز بازسازی را دریافت نمایید. در این بخش به معرفی این مدارک می پردازیم.
- شناسنامه مالک ساختمان یا وکیل قانونی
- وکالت نامه رسمی
- اصل و کپی سند ملک مورد نظر
- اصل و کپی فیش نوسازی
- قبض های آب، برق، گاز و تلفن
- اتمام کار یا مجوز
![بازسازی ساختمان در تهران و فرآیند اخذ مجوز 2 بازسازی ساختمان در تهران و فرآیند اخذ مجوز](https://abniye-adineh.com/wp-content/uploads/2025/02/abniye-sazan-adineh-bazsazi-sakhtemon-13.webp)
مراحل اخذ مجوز بازسازی ساختمان
پس از اینکه مدارک مورد نیاز را برای بازسازی خانه را از شهرداری دریافت کردید، وارد مرحله بعدی از کار بازسازی می شوید و این مرحله دریافت پروانه تعمیرات یا مجوز می باشد که مهم ترین مرحله از کار همین بخش است. در این بخش از مقاله مراحل اصولی و استاندارد اخذ مجوز بازسازی ساختمان را بررسی می کنیم.
- گرفتن فرم درخواست بازسازی از بخش تشکیل پرونده واحد شهرسازی شهرداری منطقه
- صدور دستور بازدید از ساختمان از سوی مسئول شهرسازی
- ثبت دستور در دبیر خانه
- مراجعه مالک به بخش بایگانی برای تایید موجود بودن پرونده در بایگانی
تبصره: اگر پرونده مورد نظر در بایگانی وجود نداشته باشد، پس از مرحله بازدید و دستور مسئول شهرسازی، پرونده شما در بایگانی ثبت می شود.
- دریافت نوبت بازدید از بخش بازدید یا اطلاعات
- مراجعه به واحد شهر سازی منطقه در ساعت ۷ صبح و مشخص کردن ساعت بازدید توسط مامور فنی منطقه و حضور داشتن مالک یا وکیل مالک در مکان مشخص شده
- گزارش مامور بازدید برای تایید فرم درخواست
تبصره: مالک ساختمان موظف است یک روز بعد از بازدید به بایگانی رفته و پرونده را دریافت کند و مامور بازدید گزارش را تنظیم کرده و ارائه دهد.
- بررسی گزارش مامور بازدید توسط مسئول شهرسازی و تایید عدم وجود مشکلاتی از لحاظ کاربری و گذربندی و…
- مراجعه مالک به دفتر مسئول شهرسازی جهت کنترل عوارض
- مراجعه مالک به بخش محاسبات و کنترل عوارض توسط محاسب
- پس از اینکه موارد مورد تایید محاسب قرار گرفت، مالک باید مجددا به رئیس شهرسازی مراجعه کند
- صدور دستور اخذ مجوز پروانه بازسازی از سمت مسئول شهرسازی
- حضور در بخش تشکیل پرونده و تهیه پیش نویس مجوز بازسازی و تایپ آن
تبصره: مالک وظیفه دارد که فیش عوارض نوسازی ساختمان در سال جاری را پرداخت کند و اگر مکان تجاری یا دفتر کار باشد، نسبت به پرداخت آن اقدام نماید.
- امضا توسط محاسب، مسئول شهرسازی، معاون اداری و مالی
- صدور مهر و شماره مجوز بازسازی توسط بخش دبیرخانه
- ارجاع پرونده به بخش بایگانی توسط مالک
![بازسازی ساختمان در تهران و فرآیند اخذ مجوز 3 بازسازی ساختمان در تهران و فرآیند اخذ مجوز](https://abniye-adineh.com/wp-content/uploads/2025/02/abniye-sazan-adineh-bazsazi-sakhtemon-15.webp)
سخن پایانی
این مسئله بسیار واضح است که تمامی ساختمان ها مناطق مسکونی در طول عمر خود، نیاز پیدا می کنند تا بازسازی یا تعمیر شوند. این تعمیرات نیز انواعی را شامل می شوند؛ تعمیرات جزئی و یا کلی دو نوع رایج بازسازی ساختمان ها هستند. در صورتی که مالک یک ساختمان قصد داشته باشد تعمیرات اساسی و کلی را روی ساختمان خود پیاده سازی کند، امکان دارد به دلیل بالا بردن مقاومت و استحکام ساختمان، مشکلاتی به وجود آید و علاوه بر ساختمان مورد نظر، واحد های مجاور با آن مکان نیز به خطر بیفتند. برای جلوگیری و کاهش رخ دادن این اتفاقات شهرداری، مالکین ساختمان ها را مجاب کرده است که قبل از بازسازی ساختمان، ابتدا مجوز های لازم را دریافت کنند و کار تعمیرات خود را اصولی و استاندارد پیش ببرند.
بدون دیدگاه