چطوری کف خانه رو بازسازی کنیم؟ بازسازی کف خانه

چطوری کف خانه رو بازسازی کنیم؟ بازسازی کف خانه


امتیاز شما به این مطلب؟

بازسازی کف خانه، یکی از مهم‌ترین و چالش‌برانگیزترین بخش‌های بازسازی خانه است. معمولاً پس از چند سال زندگی در یک خانه، می‌توانیم با بازسازی کف خانه، تحولی چشمگیر در دکوراسیون و نمای ظاهری منزل به وجود بیاوریم و به نوعی منزل خود را  به‌روزرسانی و بهینه‌سازی کنیم. بسیاری از افرادی که خانه چند سال ساخت می‌خرند یا چند سال در یک خانه زندگی می‌کنند، تصمیم می‌گیرند که خانه خود را نوسازی و بازسازی کنند و برای بازسازی کف، اهمیت ویژه‌ای قائل هستند؛ از این رو تمایل دارند که شیوه بازسازی اساسی و کلی خانه را بیاموزند.

در این مقاله تصمیم داریم مراحل بازسازی کف خانه و نکات مهم در این زمینه را در کنار هم مرور و بررسی کنیم. در صورتی که شما هم در پی بازسازی کف و تعویض کفپوش منزل خود هستید، پیشنهاد می‌شود که تا انتهای این مقاله با ما همراه شوید.

چگونه کف خانه را بازسازی کنیم؟ اصول بازسازی کف ساختمان
چگونه کف خانه را بازسازی کنیم؟ اصول بازسازی کف ساختمان

مراحل بازسازی کف خانه؛ چطوری کف خانه رو بازسازی کنیم؟

برای بازسازی کف خانه باید مراحل مشخصی طی شود. اولین مرحله، لوله‌کشی و عایق‌بندی کف است. همچنین اگر لازم است سیستم گرمایش از کف انجام شود، باید متخصصان سیستم مورد نظر را اجرا و پیاده‌سازی کنند و عایق‌سازی‌های مورد نظر را هم انجام دهند. پس از اجرای لوله‌کشی، باید مراحل زیر را یکی پس از دیگری اجرا کنید:

1. زیرسازی؛ یکی از مهم‌ترین مراحل بازسازی کف خانه

پس از اینکه انواع متریال یا کفپوش برای کف خانه را بررسی و انتخاب کردید (در بخش بعدی در مورد انواع کفپوش توضیح خواهیم داد)، باید زیرسازی متناسب با هر نوع کفپوش را به صورت درست و اساسی انجام دهید. زیرسازی درست باعث می‌شود که از تأسیسات کف خانه محافظت شود. به علاوه زیرسازی درست به نصب درست، چشم‌نواز و بهینه کفپوش‌ها کمک می‌کند و ماندگاری کفپوش را افزایش می‌دهد.

پیشنهاد مقاله : انتخاب بهترین کفپوش در بازسازی

برای زیرسازی باید کف خانه با استفاده از کاردک از هر نوع ناهمواری و گچ پاک شود. سپس با استفاده از جارو، هیچ ناخالصی‌ها از سطح رفع می‌شود. اگر می‌خواهید کفپوش پارکت یا پی‌وی‌سی را روی موزاییک یا سرامیک بچسبانید، باید ابتدا سطوح موزاییک یا سرامیک را چک کنید، شکستگی‌ها و لق‌شدگی‌ها را برطرف کنید.

اگر همه سطوح را برداشته‌اید، برای زیرسازی از سیمان، پودر سنگ و چسب بتن استفاده کنید. سطح ملات باید کاملاً صاف و مسطح و سپس خشک شود. پس از خشک شدن زیرسازی، می‌توانید مصالح دیگری که نصب کفپوش ضروری است را روی سطح زیرسازی بریزید.

2. شیب‌بندی؛ نکته‌ای برای ماندگاری کفپوش و لق نشدن آن

پس از زیرسازی، باید از مسطح بودن آن مطمئن شوید و شیب‌بندی درستی برای آن در نظر بگیرید. این کار به شما کمک می‌کند که بتوانید کفپوش خانه خود را (کفپوش‌های سرامیکی و سنگی) را به‌راحتی بشویید. در مورد حمام و دستشویی، شیب‌بندی اهمیت زیادی دارد و از ماندن آب در حمام جلوگیری می‌کند.

چگونه کف خانه را بازسازی کنیم؟ اصول بازسازی کف ساختمان
چگونه کف خانه را بازسازی کنیم؟ اصول بازسازی کف ساختمان

3. روسازی و نصب کفپوش؛ آخرین مرحله بازسازی کف منزل

پس از زیرسازی و شیب‌بندی درست آن، می‌توانید کفپوش مورد نظر خود را نصب و اجرا کنید. هر کدام از انواع کفپوش، شیوه اجرای خاص خود را دارد  که برای این کار باید از یک پیمانکار یا شرکت بازسازی کمک بگیرید.

آشنایی با انواع متریال یا کفپوش برای کف خانه

یکی از مهم‌ترین سوالاتی که خانواده‌ها در هنگام بازسازی کف خانه مطرح می‌کنند این است که چه مدل کفپوش‌هایی در بازار وجود دارد و هر کدام از این کفپوش‌ها چه خصوصیاتی دارند؟ در ادامه این بخش از مقاله تصمیم داریم 5 مورد از متداول‌ترین کفپوش‌های خانه را در کنار هم مرور و بررسی کنیم:

چگونه کف خانه را بازسازی کنیم؟ اصول بازسازی کف ساختمان
چگونه کف خانه را بازسازی کنیم؟ اصول بازسازی کف ساختمان

1. کفپوش پارکت؛ یکی از معروف‌ترین کفپوش‌های چوبی در بازار

کفپوش پارکت از چوب درختان تولید می‌شود و ظاهری بسیار شیک و دل‌پذیر دارد؛ از این رو قیمت آن هم بالاست. پس برای بازسازی کف خانه ارزان، نمی‌توان از پارکت استفاده کرد. این کفپوش چوبی نسبت به رطوبت، حساس است و خیلی راحت خط و خش برمی‌دارد. اگر شرایط آب و هوایی منطقه محل زندگی‌تان، مرطوب است، بهتر است از این محصول استفاده نکنید. همچنین پیشنهاد می‌شود که برای آشپزخانه هم سراغ چنین محصولی نروید و از انواع کفپوش‌های مناسب آشپزخانه (سنگ، سرامیک، بتن و غیره) استفاده کنید.

بیشتر بخوانیم : پارکت و لمینت چیست؟ مزایا و معایب آن‌ها

2. کفپوش لمینت؛ یکی از محبوب‌ترین مصنوعات چوبی برای بازسازی کف خانه

کفپوش لمینت از ترکیب خرده چوب‌های طبیعی تولید می‌شود و از یک یا دو لایه نازک MDF ساخته شده است. برای نصب این کفپوش، هیچ نیازی به چسب و مواد شیمیایی نیست. لمینت‌ها به واسطه شیارهایی که دور تا دور آن‌ها قرار دارد و کلیک نامیده می‌شود، به هم قفل می‌شوند. قیمت لمینت، مناسب و ظاهرش، شبیه پارکت است. مقاومت این کفپوش در برابر رطوبت، بیشتر از پارکت است؛ به همین دلیل می‌توان از این کفپوش برای آشپزخانه، سالن پذیرایی و اتاق خواب استفاده کرد.

چگونه کف خانه را بازسازی کنیم؟ اصول بازسازی کف ساختمان
چگونه کف خانه را بازسازی کنیم؟ اصول بازسازی کف ساختمان

3. کفپوش PVC؛ یک انتخاب هوشمندانه برای همه خانه‌ها

کفپوش PVC که برخی به آن کفپوش وینیل هم می‌گویند، در واقع از نوعی پلاستیک ساخته شده و به همین دلیل مقاومت بالایی در برابر رطوبت دارد؛ از این رو می‌توان از این محصول در مناطق دارای آب و هوای مرطوب استفاده کرد. از طرفی تنوع بالایی که در طرح و رنگ این محصول وجود دارد ، خانواده‌ها و شرکت‌های بسیاری را  برای استفاده از آن علاقه‌مند کرده است.

قیمت مناسب، یکی دیگری از عواملی است که استفاده از کفپوش PVC را مقرون به صرفه و اقتصادی جلوه می‌دهد. عوامل و دلایلی که بیان کردیم، همگی باعث شده است که کفپوش PVC به کفپوشی حرفه‌ای و انتخابی هوشمندانه برای همه خانه‌ها تبدیل شود.

بیشتر بدانیم : کفپوش پلیمری چیست و کاربردهای آن در صنعت ساختمان

4. کفپوش سرامیک؛ گزینه‌ای عالی برای آشپزخانه، حمام و دستشویی

یکی از سوالاتی که بسیاری از خانواده‌ها مطرح می‌کنند این است که برای بازسازی کف سرویس بهداشتی و حمام، از چه نوع کفپوشی استفاده کنیم؟ پیشنهاد بسیاری از متخصصان برای کف و دیوارهای حمام و دستشویی، کاشی و سرامیک است. سرامیک از خاک رس ساخته شده است و به همین دلیل در برابر آب و رطوبت، کاملاً مقاوم است و در آشپزخانه هم می‌توان از آن استفاده کرد.

قیمت مناسب و منطقی این کفپوش، باعث شده است که خانواده‌های بسیاری، سرامیک را به سایر گزینه‌ها ترجیح دهند. نکته‌ای که باید در مورد سرامیک مد نظر داشته باشید این است که در فصول سرد سال، سطح سرامیک معمولاً سرد می‌شود و امکان سر خوردن روی آن در مواقع مختلف (خصوصاً در صورت مرطوب بودن) وجود دارد.

5. کفپوش سنگ؛ انتخابی عالی ولی گران‌قیمت

بی‌تردید، کفپوش سنگ یکی از بهترین کفپوش‌ها برای بخش‌های مختلف خانه است؛ ولی قیمت بالایی دارد. این محصول در برابر رطوبت، کاملاً مقاوم است و از این جهت برای مناطقی با آب و هوای مرطوب نیز مناسب است. شکننده بودن و احتمال سر خوردن روی آن، نکاتی است که قبل از خرید کفپوش سنگ باید مد نظر داشته باشید.

چگونه کف خانه را بازسازی کنیم؟ اصول بازسازی کف ساختمان
چگونه کف خانه را بازسازی کنیم؟ اصول بازسازی کف ساختمان

کفپوش مناسب برای بخش‌های مختلف منزل چیست؟

در این بخش از مقاله تصمیم داریم کفپوش مناسب برای بخش‌های مختلف منزل از جمله سالن پذیرایی، اتاق خواب، حمام، دستشویی و آشپزخانه را معرفی کنیم:

  • سالن پذیرایی: کلیه کفپوش‌ها برای سالن پذیرایی مناسب هستند؛ ولی اگر فرزند خردسال دارید یا در مناطق مرطوب زندگی می‌کنید، بهتر است از پارکت استفاده نکنید و سراغ کفپوش وینیل یا PVC بروید. قاعدتاً سنگ و سرامیک هم گزینه‌های مناسبی محسوب می‌شوند. اگر فرزند کوچک دارید، مدتی روی سرامیک یا سنگ، موکت پهن کنید تا فرزندتان سُر نخورد.
  • حمام و دستشویی: کفپوش مناسب برای حمام، سنگ، کاشی و سرامیک است.
  • اتاق خواب: برای بازسازی کف اتاق خواب، امکان استفاده از کلیه کفپوش‌ها وجود دارد. البته کفپوش‌های PVC، سرامیک و سنگ، به دلیل قیمت مناسب، طرفداران بیشتری دارند. از طرفی اگر از این سه نوع کفپوش استفاده کنید، می‌توانید کفپوش یکپارچه‌ای برای کلیه بخش‌های منزل در نظر بگیرید. اگر از یک شرکت دکوراسیون داخلی مشورت بگیرید، احتمالاً مشاوران بر یکپارچگی و یکسان بودن کفپوش در بخش‌های مختلف منزل خصوصاً پذیرایی، اتاق خواب و آشپزخانه، تأکید خواهند کرد.
  • آشپزخانه: برای بازسازی کف
    آشپزخانه باید کفپوشی انتخاب کنید که مقاومت خوبی در برابر آب داشته باشد. با در نظر گرفتن این موضوع کفپوش سرامیک، سنگ و PVC گزینه‌های مناسبی برای آشپزخانه محسوب می‌شوند.

پیشنهاد مقاله : اصولی که برای بازسازی آشپزخانه باید بدانیم

چند نکته مهم در هنگام بازسازی کف خانه

در این بخش از مقاله به چند نکته مهم در زمینه بازسازی کف خانه اشاره خواهیم کرد. اگر قصد بازسازی کف منزل خود را دارید، به این نکات توجه ویژه داشته باشید تا نتیجه بهتری بگیرید:

  • در هنگام انتخاب کفپوش منزل، حتماً به تجهیزات و دکوراسیون داخلی خانه هم توجه داشته باشید و کفپوشی بخرید که از نظر طرح و رنگ با دکوراسیون خانه، همساز باشد.
  • اگر قرار است پس از بازسازی کف، دکوراسیون منزل را تغییر دهید، حتماً در هنگام انتخاب کفپوش، حتماً دکوراسیون آینده منزل خود را در نظر بگیرید و سعی کنید کفپوشی انتخاب کنید که با دکوراسیون آینده منزلتان هماهنگ باشد.
  • در هنگام انتخاب کفپوش، حتماً به شرایط آب و هوایی محل زندگی توجه کنید؛ زیرا بدون توجه به این نکته، پس از مدتی به مشکل می‌خورید. به عنوان مثال کفپوش خانه، از کف جدا می‌شود یا زیبایی‌اش را از دست می‌دهد.
  • اگر کفپوش قبلی خانه را جدا کرده‌اید، حتماً سیستم گرمایش از کف را اجرا کنید تا عملکرد حرارتی و گرمایش منزلتان به میزان چشمگیری افزایش یابد.
  • در هنگام بازسازی کف مراقب باشید که کفپوش‌ها آسیب نبینند؛ زیرا ممکن است ترک بردارند و بعداً با یک فشار پا یا قرار دادن جسم سنگین روی آن‌ها، بشکنند.
  • پس از اتمام فرایند بازسازی کف، اجازه دهید که کفپوش کاملاً به کف منزل بچسبد و نصب آن به صورت کامل صورت گیرد. معمولاً بهتر است تا 24 ساعت پس از اجرای کفپوش، هیچ ابزار یا وسیله‌ای روی آن قرار نگیرد.
  • اگر چندین سال از اجرای لوله‌کشی منزلتان می‌گذرد، بهتر است پس از برداشتن کفپوش قدیمی، لوله‌کشی خانه را به‌روزرسانی کنید. این کار باعث می‌شود که دوباره تا سال‌ها از تعویض کفپوش و لوله‌کشی، بی‌نیاز شوید.
چگونه کف خانه را بازسازی کنیم؟ اصول بازسازی کف ساختمان
چگونه کف خانه را بازسازی کنیم؟ اصول بازسازی کف ساختمان

یک مجری مطمئن و حرفه‌ای برای کلیه پروژه‌های بازسازی کف خانه

در این مقاله تلاش کردیم مراحل بازسازی کف خانه را به صورت مختصر و مفید توضیح دهیم و چند مورد از نکات مهم در زمینه بازسازی کف را بررسی و مرور کنیم. امیدواریم نکات این مقاله، اطلاعات مفید و آموزنده‌ای در زمینه بازسازی کف و انتخاب کفپوش مناسب خانه، در اختیارتان قرار داده باشد.

لیست سوابق کاری شرکت ابنیه سازان آدینه

در صورتی که قصد بازسازی کف منزل خود را دارید، پیشنهاد می‌شود که از افراد و شرکت‌های متخصص و توانمند کمک بگیرید. این افراد و شرکت‌ها به دلیل تجربه و تخصصی که در این زمینه دارند، می‌توانند بازسازی کف را به بهترین شکل و با بهترین متریال و مصالح انجام دهند و نتیجه‌ای رضایت‌بخش را برای شما رقم بزنند.

پرسش‌های پرتکرار:

بازسازی کف خانه چه مزایا و فوایدی به همراه دارد؟

بازسازی و نوسازی کف خانه، مزایا و فواید مختلفی دارد که در ادامه چند مورد از این مزایا را در کنار هم مرور و بررسی خواهیم کرد:

ایجاد تحول در دکوراسیون منزل و مدرنیزه کردن ظاهر خانه
بهینه‌سازی کف خانه و استفاده از کفپوش‌های زیباتر و بهتر
درست کردن شیب‌بندی کف برای از بین بردن رطوبت
اصلاح لوله‌کشی‌ها و تأسیسات برای از بین بردن نم و رطوبت و عایق‌بندی کف
گرمایش از کف

بهترین متریال برای بازسازی کف خانه چیست؟

در این مقاله با 5 نوع کفپوش برای خانه آشنا شدیم. طبق مزایا، معایب، شرایط آب و هوایی و توان اقتصادی خودتان می‌توانید کفپوش مناسب و مورد نظر خود را انتخاب کنید.

هزینه بازسازی کف خانه چقدر است؟

هزینه بازسازی کف خانه به میزان مصالح مصرفی، نوع کفپوش، متراژ کف، دستمزد کارگر و فصل بازسازی، بستگی دارد و به همین دلیل نمی‌توان هزینه دقیقی برای بازسازی کف ارائه کرد.

بازسازی کف خانه را خودمان انجام دهیم یا از متخصصان کمک بگیریم؟

با توجه به تخصصی بودن نصب کفپوش‌های مختلف و احتمال نصب سیستم گرمایش از کف، پیشنهاد می‌شود که برای بازسازی کف خانه از یک پیمانکار یا شرکت بازسازی تخصصی و باتجربه کمک بگیرید تا بهترین نتیجه برایتان رقم بخورد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *