مراحل اجرای سفت کاری ساختمان

مراحل اجرای سفت کاری ساختمان


4.2/5 - (38 امتیاز)

مراحل اجرای سفت کاری ساختمان

مراحل کلی بناکردن ساختمان

بنا کردن یک ساختمان دارای چندین مرحله کلی است ابتدا باید یک زمین متناسب با نوع پروژه تجاری یا مسکونی داشته باشیم. با توجه به زمین، نقشه کشی ساختمان را روی زمین مورد نظر پیاده سازی می کنند. نقشه کلی توسط گچ ریزی روی زمین مشخص می شود. سپس مراحل سفت کاری ساختمان شروع و بعد از پایان نازک کاری پروژه کامل و آماده تحویل است.

پروژه های شرکت ابنیه سازان آدینه در زمینه سفت کاری ساختمان را مشاهده نمایید.

سفت کاری ساختمان چیست؟

به تمام مراحل اولیه در ساختمان سازی مانند حفر کردن و بتن ریزی ساختمان، پایه گذاری و نصب ستون ها، بنا کردن تیغه های داخلی و سقف ساختمان، سفت کاری ساختمان گفته می شود.
درواقع تمام مراحلی که باعث برپا شدن یک بنا بشود سفت کاری ساختمان نام دارد.
بقیه کارها که موجب سکونت راحت و زیبایی ساختمان می گردد را نازک کاری ساختمان می گویند. مانند: برق کاری، کاشی کاری، سنگ کاری، نقاشی، تاسیسات و کارهایی از این قبیل در بخش نازک کاری ساختمان صورت می پذیرد.

هر آنچه در زمینه ضرورت بازسازی تکمیلی ساختمان باید بدانید.

سفت کاری ساختمان
سفت کاری ساختمان

مراحل سفت کاری ساختمان

  • خاکبرداری، گودبرداری و کندن پی ساختمان
  • پی ریزی بنا شامل قالب بندی بتن ریزی شناژ بستن
  • برپا کردن اسکلت های از جنس فلزی یا بتنی
  • بتن ریزی ستون ها
  • اجرای تیغه کشی و نصب سقف تیرچه بلوک

از تفاوت بازسازی، نوسازی و بهسازی ساختمان مطلع شوید.

خاکبرداری، گودبرداری و کندن پی ساختمان

خاکبرداری و گودبرداری
خاکبرداری و گودبرداری

عملیات خاکبرداری به منظور هموار هم سطح شدن زمین است. یعنی نقاطی که دارای برآمدگی و فرورفتگی هستند باید هموار شوند. درواقع هدف از خاکبردای هم تراز شدن با سطح زمین مذکور می باشد. در عملیات خاک بردای نوع و جنس خاک حائز اهمیت است و این نوع خاک است که به ما این دسترسی را می دهد، خاکبردای به صورت دستی یا به کمک ماشین آلات مکانیکی انجام شود.
در خاکبرداری، رفتار شناسی خاک محل مورد نظر در برابر آب و هوا و عوامل مخرب دیگر بسیار کمک کننده است.

همه چیز در مورد انواع استخر و روش های ساخت آن

رفتارشناسی خاک

خاکبرداری و رفتارشناسی خاک
خاکبرداری و رفتارشناسی خاک

خاک نباتی :

خاک نباتی یا فرسوده از مقاومت برشی پایین، تراکم پذیری بالا و همچنین رطوبت پذیری بالایی برخوردار است. کوچک ترین باری که به این جنس خاک وارد شود با نشست مواجه خواهد شد. خاک نباتی یا فرسوده برای ساخت و ساز اصلا مناسب نیست.
از مشخصه های ظاهری این خاک وجود بقایای گیاهی درون آن است. در مناطق شهری معمولا ۲ متر اولیه دیوار های خاکی متشکل از این جنس خاک است. برای پایدار کردن آن از سولجرشناور میخ کوبی درون خاک کمک می گیرند.

خاک دستی :

به خاکی که از نخاله های ساختمانی و خاک های جمع شده بر روی هم تشکیل شده باشد، خاک دستی می گویند. این خاک دارای دورریزهای ساختمانی مثل پلاستیک سرامیک آجر و… است، که این جنس خاک جزو دسته خاک های غیر مرغوب محسوب می شود. این خاک در هر کجا که باشد برای ساختمان سازی باید کاملا برداشت شود تا به خاک بکر و طبیعی برسیم.

خاک های ریزدانه مقاوم :

این جنس خاک دارای بافتی ریز، مقاومت و چسبندگی بالا و خاصیت خمیری پایینی است. خاک های ریزدانه مقام در دسته خاک های بکر قرار دارند. از مشخصه های آن این است که گود برداری به خاطر سختی خاک راحت پیش نمی رود.

پی ریزی بنا شامل قالب بندی بتن ریزی شناژ بستن

قالب بندی بتن ریزی
قالب بندی بتن ریزی

بعد انجام عملیات خاکبرداری باید یک پوششی از جنس بتن بر روی خاک بریزیم. بتنی که برای پوشش خاک و شروع عملیات پی ریزی استفاده میکنیم بتن مِگر نام دارد، که از ترکیب سیمان، آب وسنگ دانه است. در ترکیب ذکر شده از مقدار سیمان کم استفاده می شود (۱۰۰تا۱۵۰ گیلوگرم در هر متر مکعب) و تا قطر ۱۰cmروی خاک را باید بپوشاند.

بعد از خشک شدن بتن مِگرنوبت به قالب زنی یا همان آماتور بندی می رسد که جزو حساس ترین بخش های ساختمان سازی است. چرا که تمام بارهای وارده بر ساختمان توسط میلگرد ها تحمل می شود. پس کارگذاشتن آنها باید کاملا مهندسی و بادقت بسیار بالا انجام شود. (تعداد میلگرد های مورد نیاز -قطر میلگرد ها-محاسبه فاصله هر میلگرد با دیگری -آرماتورها -همگی حائز اهمیت است)

بعد از قالب بندی آرماتوربندی نوبت به بتن ریزی می رسد در این مرحله باتوجه به نوع پروژه، اگر یک پروژه بزرگ باشد بتن ریزی توسط پمپ های تاور به صورت مکانیکی انجام می شود.
در غیر این صورت برای ساختمان های با طبقات کم به شکل دستی انجام می پذیرد سپس با توجه به آب و هوا منطقه باید صبر کنیم تا کاملا خشک شود. ( میانگین دو هفته طول می کشد )

با نحوه اخذ و فعال نمودن پروانه اشتغال به کار نظام مهندسی بیشتر آشنا شوید.

برپا کردن اسکلت های از جنس فلزی یا بتنی

اسکلت های از جنس فلزی
اسکلت های از جنس فلزی

مرحله بعد از آرماتور بندی بر پا کردن اسکلت ساختمان است. که با توجه به بزرگی یا کوچک بودن پروژه، آب وهوا، منطقه جغرافیایی و بودجه اقتصادی، فلزی یا بتنی بودن اسکلت ساختمان انتخاب می شود.

مزایا اسکلت بتنی:

  • انعطاف پذیری میلگرد و امکان قالب‌گیری بتن در اشکال مختلف
  • مقاومت اسکلت بتنی در مقابله با آتش‌سوزی بین ۱ تا ۶ ساعت
  • مقاومت در برابر آب و هوای در اقلیم های جغرافیایی مختلف
  • سختی بیشتر اسکلت بتنی در برابر فلزی
  • دسترسی بهتر به مصالح مانند سیمان و ماسه
  • هزینه اجرا کمتر نسبت به اسکلت فلزی ساختمان

مزایا اسکلت فلزی:

  • در ساختمان هایی که اسکلت فلزی هستند سرعت اجرای پروژه بیشتر است
  • فلز نسبت به بتن مقاومت بیشتری دارد
  • مصالح مورد نیاز اسکلت فلزی بر خلاف بتنی از قبل ساخته شده است
  • فلز نسبت به بتن انعطاف پذیری بیشتری دارد
  • دراسکلت فلزی اجرای طرح های معماری متنوع تر است
  • اسکلت فلزی از بتنی سبک تر است

پیش تر در مقالات به انواع اسکلت بندی ساختمان و مزایا و معایب هر نوع پرداخته ایم.

بتن ریزی ستون ها

بتن ریزی ستون ها
بتن ریزی ستون ها

اگر ستون های استفاده شده در اسکلت ساختمان، بتنی انتخاب شود بتن ریزی ستون ها را داریم. در این روش باید حداکثر فاصله در بتن ریزی ۱/۵متر باشد تا در بین ذرات بتن حباب تشکیل نشود. بعد از ریختن بتن توسط دستگاه های ویبراتور که به شکل قائم مستقراند، حباب های درون بتن گرفته می شود.

از اصول نوسازی ویلای قدیمی و روش‌های اجرای آن بیشتر بدانید.

اجرای تیغه کشی و نصب سقف تیرچه بلوک

تیغه چینی و دیوار کشی
تیغه چینی و دیوار کشی

در نصب سقف ابتدا باید تیرچه روی پایه های موجود در تراز های مشخص شده پیاده سازی شوند. فاصله بین تیرچه باید کاملا پرشود و بهد از نصب میلگرد های حرارتی و تکمیلی طبق نقشه بتن دال ریخته شود. و در آخر بعد از زمان مشخصی که برای خشک شدن بتن دادیم پایه های اطمینان نصب شده برداشته می شود.

بعد از اطمینان از خشک شدن سقف، تیغه چینی و دیوار کشی بنا را آغاز می کنیم که آخرین مرحله از سفت کاری ساختمان سازی است. بعد از آن وارد فاز نازک کاری ساختمان می شویم.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *