بازسازی خانه کلنگی و فرسوده
بازسازی خانه کلنگی
شهر تهران حدود ۳۳۰۰ هکتار بافت فرسوده دارد که بر اساس اعلام شهرداری قرار است سالانه ۱۰ درصد از این بافت نوسازی شود. به همین دلیل هم برای اجرای بازسازی خانه کلنگی نیازمند چند گام اساسی هستیم که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت.
شرایط بازسازی و تعمیر خانه کلنگی
برای بازسازی خانه کلنگی در درجه اول به مجوز شهرداری نیاز است که با استفاده از خدمات الکترونیکی میتوان آن را انجام داد. تمامی مراحلی که در طی بازسازی ساختمانی و تخریب آن انجام میشود باید تحت نظر یک نفر مهندس ناظر که نام او در پروانه ساختمان قید میشود، صورت بگیرد و مالکان منازل مسکونی که قصد نوسازی دارند بدون اخذ پروانه، نباید اقدام به تخریب بنای قدیمی خود کنند.
مقالات تخصصی در زمینه مراحل بازسازی ساختمان از صفر تا صد را مطالعه نمایید.
همچنین مهندس ناظر باید بر تمامی عملیات تخریب نظارت مستقیم داشته باشد و اقدامات فنی و علمی لازم را انجام بدهد چرا که بدون حضور مهندس ناظر عملیات تخریب بسیار خطر آفرین خواهد بود. به صورت کلی این موارد باید رعایت شود:
- همه عملیاتهای اجرایی یک ساختمان میبایست الزاماً تحت نظر یک شخص به نام مهندس ناظر که نام او در پروانه ساخت قید شده است، انجام شود و نیاز به مجوز بازسازی دارد.
- تمامی مالکانی که قصد نوسازی خانه کلنگی خود را دارند، امکان ندارد بدون اخذ پروانه ساخت امکان تخریب بنا و تغییر کاربری را داشته باشند.
پیشنهاد مقاله؛ مشارکت در ساخت چیست ؟
وجود و حضور مهندسین ناظر جهت اجرای عملیات تخریب بنا امری ضروری شمارده میشود. زیرا نظرات فنی و علمی مهندسین ناظر جهت تخریب و نوسازی یک بنا بسیار الزامی است. زیرا مهندسین ناظر ساختمانی اشراف کامل بر مسائل فنی مهندسی و استاندارهایی که برای تخریب بنا لازم است دارند.
- پس تخریب یک بنا و تغییر کاربری بدون وجود و نظارت مهندسین ناظر یک امر بسیار خطرناک است. در صورت عدم وجود مهندسین ناظر بر عملیات تخریب ساختمانی قطعاً احتمال وقوع حوادث افزایش میابد.
- پس بهتر است مردم از بدعتهای قدیمی دوری کرده و بپذیرند مهندس ناظر چه نقش مهمی در ارائه خدمات بهینه که به نفع شهروندان و شهر است، دارند.
- در سالهای دور پروانه ساخت بنا به صورت جداگانه صادر میشد و پروانه نوسازی هنگامی صادر میشد که بنا را تخریب کرده و نخالههای آن را جمعآوری کرده باشند. اما این قانون پس از سال ۱۳۶۰ دست خوش تغییر و تحول بسیاری شد به صورتی که پروانه تخریب و نوسازی با یکدیگر برای مالک صادر میشود.
- دقت داشته باشید باید قید شود پروانه پس از تخریب بنا دارای اعتبار است و تا زمانی که بنا به صورت کامل تخریب نشده باشد حق شروع یک عملیات ساختمانی جدید وجود ندارد. در غیر این صورت بنای ساخته شده بهصورت بناهای بدون مجوز تلقی میشود.
پروژه های شرکت ابنیه سازان آدینه در زمینه بازسازی خانه کلنگی و فرسوده را مشاهده نمایید.
پیشنهاد میکنیم جهت درک بهتر این موضوع، مقاله ای که پیش تر در زمینه تفاوت بازسازی، نوسازی و بهسازی ساختمان منتشر کرده ایم را مطالعه نمایید.
جهت بازسازی ساختمان خود باید یک سری قواعد و قوانین را کاملاً مطالعه کرده و سرلوحه خود قرار دهید. در ادامه برخی اصطلاحات را برای شما به صورت اختصاری توضیح خواهیم داد.
- ابتدا باید از ملک مورد نظر بازدید کرده تا بتوانید تصمیم به بازسازی ساختمان کنید.
- هنگام بازدید از ملک مورد نظر متوجه خواهید شد که چه قسمتهایی از ساختمان نیاز به بازسازی دارد.
- شما در این مرحله نقش یک پیمانکار را اجرا میکنید که تمامی اوامر کارفرما را برای طراحی اصول داخلی و خارجی اجرا میکنید. مراحلی که باید در بازسازی ساختمان انجام دهید به شرح زیر است:
پیشنهاد مقاله ؛ تخلفات ساختمانی چیست و انواع آن
- درک و پی بردن به نظر کارفرما و همچنین ارائه یک طرح پیشنهادی توسط طراح تیم شما جهت بازسازی ساختمانی که به شما سپرده شده است و بازسازی نمای ساختمان موردنظر متناسب با درخواستهای کارفرما
- به توافق رسیدن در رابطه با طرح مورد نظر، سپس انجام هماهنگیهای لازم با کارفرما جهت ارائه برنامه زمانبندی انجام بازسازی توسط پیمانکار به کارفرما و در نهایت دریافت یک مبلغ به عنوان پیش پرداخت جهت شروع فرآیند بازسازی
- در صورتی که نیاز به ایجاد تغییر در نمای ساختمان دارید باید نمای ساختمان را تخریب کنید. به دلیل تخریبی که ایجاد میشود باید بخشهایی را که مخصوص رفت و آمد مردم است یک حفاظ بزنید تا عابرین پیاده، ماشینهای پارک شده، کارگران در حال کار و ماشینهای عبوری دچار آسیب نشوند.
- شروع به برچیدن شیرآلات و کابینت و وسایل ساختمان و قطع گاز محل بازسازی از فلکه اصلی توسط کارگران ماهر
- شروع به تخریب دیوارها و کف ساختمان و سرویسهای بهداشتی ( در صورت وجود دیوار باربر نیاز به پیمانکار و مهندس عمران باتجربه ضروری است)
- تعویض لوله کشی آب سرد و گرم مصرفی و برق کشی مجدد نسبت به نقشه جدید
- اجرای سیم کشی برق طبق نقشههای جدید
- اجرای سیمانکاری و ایزولاسیون پس از خشک شدن سیمانکاری سرویسهای بهداشتی و آشپزخانه
- تعویض درب و چارچوب و نصب چهارچوب دربها و کمد دیواری و پنجره جدید و نصب شیشه پنجرهها
- اجرای رابیتسبندی برای سقف جدید و گچ کاری (نورپردازی ) یا اجرای کناف
- اجرای کفسازی و کاشیکاری و سرامیک کاری ساختمان و نصب پله و نماسازی ساختمان
- اجرای نقاشی ساختمان
- نصب کابینت آشپزخانه و سقف کاذب حمام و دستشویی
- نصب کلید و پریزهای ساختمان و تزئینات نورپردازی
- اجرای کاغذ دیواری و پارکت و لمینت ، سرامیک بین کابینتی و سنگ آنتیک
- نصب دربهای داخلی ساختمان
- نصب شیرآلات و سینک و کاسه روشویی
- نصب دربهای داخلی ساختمان
- نظافت کلی ساختمان توسط کارفرما و در صورت توافق اولیه با پیمانکار
- پس از مراحل فوق ساختمان از نظر کم و کسری چک خواهد شد و مواردی را که مثل کلید و پریز و وسایلی که فراموش شدهاند یا در حین اجرا دچار صدمه دیدهاند رفع اشکال خواهند شد و کار بهصورت دقیق تحویل کارفرما میشود.
پیشنهاد میکنیم در صورتی که قصد بازسازی خانه کلنگی و قدیمی خود را دارید، قبل از هر اقدامی با مشاوران ما در ابنیه سازان آدینه تماس بگیرید و از مشاوره رایگان تیم تخصصی ما بهرمند شوید.
بازسازی خانههای فرسوده
اغلب بازسازی خانههای فرسوده به دلیل نیاز به تعمیرات اساسی به دنبال آسیب دیدن یا وجود مشکلاتی در طراحی و ساخت اولیه در آن، انجام میشود. بازسازی خانههای فرسوده همچنین از قوانینی پیروی میکند که این قوانین همان گونه که از اسم آن پیداست مخصوص بازسازی ساختمان است.
پیش تر در مقالات حوزه مواد و مصالح ساختمان به انواع سیمان و کاربردهای آن در ساختمان پرداخته ایم.
هر گونه نوسازی در یک ساختمان باید طبق اصول و قوانینی از پیش تعیین شده، انجام شود. بهتر است پیش از بازسازی ساختمان خود به تمامی اصول و قوانین دقت لازم را داشته باشید.
گاهی اگر اصول و قواعد بازسازی ساختمان را رعایت نکنید، مجبور میشوید جریمه آن را پرداخت کنید. البته گاهی در صورت عدم رعایت قوانین بازسازی ساختمان شما مجبور به تخریب بخش ایجاد شده میشوید. جریمههای هر مورد از تخلفات ساختمانی با توجه به قوانین تصویب شده متفاوت است.
جهت انجام بازسازی ساختمان در اولین مرحله از پروژه بازسازی ساختمان خود باید نقشه کشی کامل ساختار موجود در ساختمان را تهیه کنید. در این نقشه باید تمامی اجزا و لوازم موجود ساختمانی را به دقت بررسی کنید.
نقشه کشی ساختمان خود را توسط یک شرح دادن جامع و کامل همانند مشخصات کامل ساختمان، تعیین کاربری ساختمان و مصالح بنا، استاندارد قطعات، خدمات فنی، مشخصات تأسیساتی بنا و خصوصیات ساختاری ساختمان ادامه دهید.
در این نقشه کشی شما موظف هستید شرایط ساختمان و جزئیات مربوط به هر بخش از بنای خاص خود مانند نمای ساختمان، سقف پلکان، زیر زمین، اتاقهای خواب، پذیرایی، حال و آشپزخانه شرح دهید. سپس در انتهای نقشه کشی خود تمامی بخشهایی که معیوب هستند و قابل بازسازی نیستند تعیین و مشخص کنید.
ممکن است در بازسازی ساختمان خود تغییراتی را در نوع مصالحی که مصرف میکنید، انجام دهید. مصالح و بنای جدیدی که مصرف میکنید به تشخیص مجریان طرح و دلایل فنی میتواند در زمانهای مختلف تغییر کند و هزینه آن متغیراست. هر نوع ضعف و تخریب پیش آمده در ساختمان شما خود را از طریق ترک برداشتن بنا و ایجاد صداهای بسیار خفیف نشان میدهد.
باید دقت داشته باشید صداهای مربوط به ترک برداشتن بنا بسیار خفیف و آرام است به همین دلیل باید دقت کافی را در مشاهده دیوارها داشته باشید تا منجر به یک حادثه بد و هزینهبر برای شما نشود.
تغییر کاربری ساختمان چگونه است؟
- نوع استفاده از زمین، ساختمان و یا نوع فعالیتی که دریک قطعه زمین یا ساختمان که مالکیت آن به صورت موقت یا دائم بر عهده شما است کاربری ساختمان نام دارد و میتوان آن را تغییر کاربری داد.
- طبق بند ۲۴ از ماده ۵۵ قانون شهرداری باید برای تمامی ساختمانهای موجود در شهر پروانه ساخت صادر شود.
- هنگامی که پروانه ساخت صادر میشود شهرداری باید نوع فعالیت ساختمان را در نظر بگیرد سپس پروانه آن را صادر کند و در صورت تغییر کاربری اطلاع داده شود.
- ضمن آن که باید توجه داشته باشید هرگونه تغییر کاربری و تحول در نوع فعالیت یک ساختمان که مغایر با نوع پروانه ساخت آن باشد یک تخلف است.
- این امر که فعالیت ساختمانی با توجه به پروانه ساخت آن تغییر پیدا کند در واقع تغییر کاربری نام دارد.
- یکی از مصادیق مغایرت احداث ساختمان با اصول شهرسازی نیز در واقع همین تغییر کاربری است.
- رسیدگی به تخلفات تغییر کاربری در صلاحیت کمیسیون ماده ۱۰۰ قانون شهرداری است و این سازمان مسئول رسیدگی به آن است.
پیش تر در مقالات حوزه اجرائیات ساختمان به انواع اسکلت بندی ساختمان پرداخته ایم.
طرح بازسازی خانههای فرسوده
بافت فرسوده عمدتا در مناطق جنوبی و مرکزی تهران به چشم میخورد و برای بازسازی این بافت علاوه بر نوسازی ساختمان نیاز به ارتقای زیر ساختها نیز وجود دارد. از سال ۱۳۸۱ تا به امروز دولت برای بناها و خانههای فرسوده و از بین رفته تسهیلات و وام بافت فرسوده در نظر گرفته است و تا به امروز نیز این وام پا بر جا است چرا که با گذشت زمان خانههای قدیمی احتیاج به بازسازی و تعمیر پیدا میکنند و باید به آنها رسیدگی شود.
خانههایی مشمول طرح استفاده از وام بافت فرسوده میشوند که شرایط زیر را داشته باشند:
- ملک مورد نظر باید در محدودههای مشخص شده به عنوان بافتهای فرسوده قرار داشته باشد. بدین معنی که اگر ملک شما در محدودههای بافت فرسوده قرار نداشته باشد، وام بافت فرسوده به شما تعلق نخواهد گرفت. طرحهای بهسازی به تصویب رسیده، تعیین کننده محدودههای مورد نظر است.
- ملک دارای بافت فرسوده اگر از نظر اقتصادی توجیه نشود، وام بافت فرسوده به آن تعلق نخواهد گرفت. کارشناسان بانک مسکن، وظیفه بررسی این موضوع را بر عهده دارند. در صورتی که پس از بررسیهای دقیق پروژه، هزینههای آن توجیه اقتصادی برای بانک مسکن داشته باشد، با وام بافت فرسودگی شما موافقت خواهد شد.
تفاوت بازسازی داخلی ساختمان و بازسازی نمای ساختمان
در بازسازی داخلی همانطور که اشاره کردیم قسمتهای مختلف داخل خانه با توجه به نیازی که به تعمیرات دارند؛ مورد بازسازی قرار میگیرند، اما در بازسازی نمای ساختمان با توجه به اینکه این روزها ساختمانها مرتفع شدهاند و از این لحاظ میتوانند در صورت خرابی نما خطراتی را برای مردم به وجود بیاورند، نیازمند استفاده صحیح و نگهداری از آنها هستیم.
مقالات تخصصی در حوزه نظام مهندسی ساختمان را مطالعه نمایید.
برای مثال یک نمای سنگی که در بخش وسیعی از ساختمانهای مسکونی و همچنین اداری به چشم میخورد، بر اثر شرایط جوی و تغییرات آب و هوایی میتواند فرسوده شده و دچار ترک خوردگی و پوسیدگی شود.
به همین دلیل هم باید برای بازسازی نمای ساختمان از پوششهای موجود یا تغییر بخشهای آسیب دیده استفاده کرد. یکی از این پوششهای نما، استفاده از مایع ضد آب کننده نمای ساختمان است که با جذب به داخل سطح سنگ اجازه عبور آب باران را نمیدهد و به دنبال آن فعالیتهای شیمیایی در سنگ به وجود نمیآید.
بدون دیدگاه