در قرارداد مشارکت در ساخت مالک و سازنده چه تعهداتی دارند؟

در قرارداد مشارکت در ساخت مالک و سازنده چه تعهداتی دارند؟


4.5/5 - (2 امتیاز)

تعهدات سازنده و مالک در قبال هم از جمله مهم ترین سوالات طرفین برای عقد قرارداد مشارکت در ساخت می باشد. برای تنظیم این قرارداد، مالک و سازنده باید با تعهدات طرفین به طور کامل آشنا باشند. به طور کلی تعهدات سازنده در قرارداد مشارکت در ساخت ، بیشتر از مالک است. ضمانت اجرایی قرارداد مشارکت در ساخت از جمله مواردی است که به منظور تضمین اجرای پروژه ساخت و ساز به نحو احسن و مطابق با تفاهم طرفین، در نظر گرفته می شود. به طور کلی تعهدات مالک در قرارداد مشارکت در ساخت زمین و همین طور تعهدات سازنده، با توجه به خصوصیات هر پروژه می تواند متفاوت باشد.

لیست تعهدات سازنده در قرارداد مشارکت در ساخت

بخشی از لیست تعهدات سازنده در قرارداد مشارکت در ساخت به شرح زیر است:

  • تهیه نقشه های ساخت توسط مهندسان تعیین شده در قرارداد و تحت نظر مالک یا مالکین
  • اخذ جوازهای لازم برای ساخت و ساز و پرداخت هزینه های آن
  • پرداخت بلاعوض و اجاره آپارتمان برای مالک و پرداخت هزینه آن در طول اجرای پروژه
  • ضمانت اجرایی قرارداد مشارکت در ساخت
  • تهیه و خرید مصالح مطابق با قرارداد
  • ساخت و ساز و پیشبرد پروژه مطابق با برنامه زمانی تعیین شده
  • رعایت اصول ایمنی در طول ساخت و ساز
  • مسئولیت و جبران کلیه خسارات ناشی از عدم رعایت ایمنی
  • پرداخت هزینه های مربوط به آب، برق، گاز و … در طول ساخت و ساز و احداث بنا
  • دریافت صورت مجلس تفکیکی پس از پایان کار

مقالات بیشتر: تقسیم واحد در مشارکت در ساخت چگونه انجام می شود؟

تعهدات سازنده در قرارداد مشارکت ساخت

همان طور که بیان شد، تعهدات سازنده در قرارداد مشارکت در ساخت بیشتر از مالک است. در اکثر قراردادها هزینه های مربوط به اخذ جواز ساخت بر عهده سازنده است. همچنین سازنده باید هزینه های مربوط به شهرداری، آزمایش های خاک و بتن، تامین مصالح و اجرا و … پرداخت نماید. ساخت و ساز مطابق نقشه و با مصالح تعیین شده، از تعهدات سازنده در قرارداد مشارکت در ساخت می باشد. چنانچه مصالح تعیین شده و یا جایگزین آنها به دلایلی همچون تحریم، تغییر آئین نامه ها و … قابل تامین یا استفاده نباشد، مالک و سازنده باید دوباره بر سر نوع متریال مورد استفاده به تفاهم برسند. البته ما به تفاوت هزینه نیز باید محاسبه گردد.

رعایت موارد ایمنی در حین اجرای پروژه هم از جمله تعهدات سازنده در قرارداد مشارکت در ساخت می باشد. سازنده باید کلیه نکات ایمنی را مطابق با آیین نامه ها، رعایت نماید. در زمان اجرای پروژه سازنده مسئول هر گونه خسارت مالی و جانی وارده بوده و جبران آن بر عهده سازنده است. از دیگر تعهدات این است که سازنده نمی تواند بدون اطلاع مالک و توافق با وی، فرد دیگری را وارد قرارداد نماید. دریافت صورت مجلس تفکیکی هم جزو تعهدات سازنده در قرارداد مشارکت در ساخت است. برای دریافت تقسیم نامه محضری، هم حضور سازنده و هم مالک الزامی بوده و بر عهده هر دو طرف می باشد.

مقالات بیشتر: نحوه تنظیم قرارداد مشارکت در ساخت

لیست تعهدات مالک در قرارداد مشارکت در ساخت

مهم ترین موارد تعهدات مالک در قرارداد مشارکت در ساخت به شرح زیر است:

  • تخلیه و تحویل ملک به سازنده در موعد مقرر
  • در قید و رهن یا مصادره نبودن ملک
  • انتقال سند به سازنده بر اساس برنامه زمانی مشخص شده
  • پرداخت بدهی های ملک تا پیش از تحویل آن به سازنده (همچون بدهی های آب، برق، گاز و …)
در قرارداد مشارکت در ساخت مالک و سازنده چه تعهداتی دارند؟
در قرارداد مشارکت در ساخت مالک و سازنده چه تعهداتی دارند؟

مقالات بیشتر: بلاعوض مشارکت در ساخت چیست؟

تعهدات مالک در قرارداد مشارکت در ساخت

یکی از تعهدات مالک در قرارداد مشارکت در ساخت ، رهن و وثیقه نبودن سند ملک است. چنانچه مالک با سند زمین خود وام دریافت کرده باشد، تا پیش از تسویه کامل وام، سند آزاد نبوده و در گرو بانک است. ملک باید به صورت کامل تحت اختیار مالک یا مالکان باشد. بنابراین سازنده باید نسبت به استعلام سند ملک از نظر رسمی بودن و همین طور وثیقه نبودن آن اقدام نماید.

تحویل به موقع ملک به سازنده ، از جمله تعهدات مالک در قرارداد مشارکت در ساخت است. برای تخلیه و تحویل ملک، برنامه زمانی تعیین می شود. پس از اخذ جواز توسط سازنده، مالک موظف است با توجه به قرارداد صورت گرفته، در زمان مقرر ملک را تحویل دهد.

همان طور که در بخش پیشین اشاره شد، پرداخت تمامی هزینه های مربوط به ملک تا پیش از تحویل آن به سازنده، جزو تعهدات مالک در قرارداد مشارکت در ساخت است. این هزینه ها شامل مواردی همچون بدهی های مربوط به آب، برق، گاز، فاضلاب شهری و … می باشد. پرداخت عوارض سالیانه شهرداری هم یکی از این موارد است.

از دیگر تعهدات مالک در قرارداد مشارکت در ساخت که بسیار مهم است، انتقال سهم سازنده به او بر اساس توافق است. در قرارداد مشخص می شود که سند در ابتدا یا انتهای پروژه و یا اینکه به صورت مرحله ای انتقال یابد. مالک موظف است بر اساس توافق عمل نموده و سهم سازنده را به صورت قانونی منتقل کند.

مقالات بیشتر: در مورد انقضای مدت قرارداد مشارکت در ساخت بیشتر بدانید!

ضمانت اجرایی قرارداد مشارکت در ساخت

برای شروع فرآیند مشارکت، علاوه بر تنظیم قرارداد نیاز به دریافت ضمانت اجرایی قرارداد مشارکت در ساخت هم می باشد. با توجه به تعهد و مدت زمانی که برای انجام آن در نظر گرفته شده، ضمانت اجرایی قرارداد مشارکت در ساخت تعیین می گردد. این مورد می تواند به صورت دریافت خسارت مالی یا حتی حق فسخ در صورت عدم تعهد سازنده در قرارداد مشارکت در ساخت ، باشد. خسارت مالی ضمانت اجرایی قرارداد مشارکت در ساخت می تواند به صورت روزانه در نظر گرفته شود.

به طور مثال مالک می تواند در صورت تاخیر در تحویل پروژه مبلغی را به صورت روزانه به عنوان خسارت دیرکرد تعیین کرده و دریافت کند. البته این ضمانت اجرایی قرارداد مشارکت در ساخت ، باید در زمان انعقاد در متن قرارداد ذکر شود. برای حالتی که مدت زمان دیرکرد طولانی شود، می توان حق فسخ قرارداد در نظر گرفت. لازمه همه این موارد در ابتدا تعیین برنامه زمان بندی اجرای پروژه می باشد که بتوان بر اساس آن جریمه تعیین کرد.

 تضمین حسن انجام کار به این صورت است که از زمان تحویل واحدها به مالکان، تا مدت یک سال مسئول هر گونه اشکالی که از نظر فنی در ساختمان پیش بیاید، تنها سازنده بوده و از تعهدات سازنده در قرارداد مشارکت در ساخت محسوب می گردد که باید نسبت به رفع آن اقدام نماید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *