همه چیز در مورد سقف کشسان

همه چیز در مورد سقف کشسان


5/5 - (1 امتیاز)

سقف کشسان چیه و چه کاربردی داره؟ اگر بخوام بجای کناف از سقف کشسان استفاده کنم، کجا سود میکنم و کجا ضرر؟ قیمت سقف کشسان چقدره و چطور حساب میشه؟ مجری سقف کشسان رو از کجا پیدا کنم؟ سقف کشسان، یکی از جدیدترین انواع سقف کاذبه. به همین خاطر وقتی اسم سقف کشسان رو میشنویم سوالات بالا و حتی بیشتر از اونها، تو ذهن شکل میگیره.

سقف کشسان چیست؟

سقف کشسان یه نوع سقف کاذبه که بیشتر جنبه زیبایی داره. استفاده­ی اون به تنهایی، به ندرت انجام میشه و معمولا از کناف به عنوان زیرکارِ سقف کشسان و یا حاشیه‌ی اون استفاده میشه.

سقف کشسان به نامهای سقف کشسان باریسول و لابل هم معروفه. این نامها، نام شرکتهایی هستن که بیشترین عرضه رو در این نوع سقف کاذب دارن. درست به همون دلیل که به مایع ظرفشویی میگیم ریکا؛ یا به دستمال کاغذی میگیم کلینکس!

دلیل این که به اون سقف کشسان میگن، استفاده از متریال کشسان در این نوع سقفه. قدرت کشسانی این متریال بقدری زیاده که در سقف های با عرض 4 متر به راحتی اجرا میشه، اون هم بدون اینکه مهاری در وسط دهانه ها استفاده بشه.

برای استعلام قیمت و مشاوره رایگان تماس بگیرید

09125282353

021-44033056

021-44034351

021-44033799

021-44022408

مشاهده اطلاعات کامل تماس با شرکت ابنیه سازان آدینه

چرا سقف کشسان محبوبیت زیادی داره؟

این که چرا اکثراً این نوع سقف رو میپسندن رابطه مستقیمی با کاربردهای سقف کشسان داره. مزیت هایی که سقف کشسان ارائه میده، نسبت به رقیباش مثل آسمان مجازی و طلق دوغی یا یخی بیشتره و همین موضوع باعث میشه بیشتر انتخاب بشه.

حالا این مزیت‌های چیه مگه؟؟ در ادامه بصورت مفصل برات میگم:

سرعت اجرای بالایی داره

یکی از مزایای سقف کشسان سرعت اجرای اونه. اجرای سقف کشسان خیلی زمان نمیبره ولی برای نورپردازی سقف کشسان باید پیش فرض هایی رو رعایت کرد که ممکنه مدت زمان اجرا رو طولانی کنه. هرچند بعضی از طرح ها رو میشه بدون نورپردازی اجرا کرد که این موضوع سرعت اجرا رو خیلی بالا میبره؛ حتی گاهی ممکنه اجرای سقف کشسان رو به چند ساعت خلاصه کنه.

به آسانی اجرا میشه

یکی دیگر از مزیت های سقف کشسان، اجرای آسان اون هست. برخلاف بقیه سقف ها که نیاز به طراحی سازه مقاومی دارن، این سقف سازه خیلی پیچیده ای نیاز نداره و به راحتی اجرا میشه.

پیشنهاد مقاله: بازسازی سقف خانه با هزینه کم

به حالت اولیه برمیگرده

به جرات میشه گفت مهمترین مزیت سقف کشسان همینه. تغییر شکل به هر صورت که انجام بشه بعد از گرما دادن به سقف، از بین میره و سقف به حالت اولیه خودش برمیگرده.

برای این کار از مواد دارای حافظه استفاده میشه. حتما با خودت میگی این چیه دیگه!! این مواد از جدیدترین علوم روز اومدن و در یه درجه دمای مشخص به حالت اصلی خودش برمیگردن. درجه دمای مورد نیاز برای این تغییرشکل معمولا بیشتر از دمای محیطه و با استفاده از گرمکن این تغییر اتفاق میافته.

یعنی اگر یه وقت سقفت چکه کرد و بخاطر جمع شدن آب، سقف کشسان خانه ات شکم داد، میتونی یه گوشه سقف رو باز کنی و آب رو خالی کنی؛ بعدش هم با گرمکن اون رو به حالت قبلی برگردونی. به همین راحتی!!!

طرح های متنوعی داره

استفاده از سقف کشسان یعنی داشتنِ هم زمان تنوع در طرح و اجرایِ سریع. طرح های مختلفی که در سقف کشسان استفاده میشه، با توجه به جنس مواد و نحوه نورپردازی سقف کشسان متفاوته. در ادامه در مورد این موضوع مفصل صحبت میکنم.

ضمانت اجرای خوبی داره

بسته به نوع نورپردازی که استفاده میشه، ضمانت اجرای این نوع سقف از یکسال تا پنج سال متغیره. طی این دوره زمانی اگر سقف خراب بشه و یا نور اون تغییری کنه، میتونی به مجری سقف زنگ بزنی و بدون هیچ هزینه ای، اون رو برات تعویض میکنه.

البته یادت باشه در حین عقد قرارداد باید ضمانت رو با مجری چک کنی تا درجریان جزئیاتی ضمانت قرار بگیری. حتی این مورد میتونه یکی از معیارهای اصلیت برای انتخاب مجریِ سقف کاذب کشسان باشه!

پیشنهاد مقاله: طراحی و اجرای سقف های تزئینی در بازسازی فضاهای اداری

قابلیت خاص سقف کشسان PVC

گفتیم که وقتی سقف چکه کنه این سقف آب رو از خودش عبور نمیده؛ ولی برخلاف بقیه انواع سقف ها، این سقف میتونه آب رو در یه نقطه از خودش جمع کنه و حتی میتونه وزن آب در حد چند لیتر رو تحمل کنه.

با باز کردن یه گوشه از سقف کشسان (که به راحتی انجام میشه)، میتونی آب جمع شده رو خارج کنی و بعد از جا زدن سقف کشسان، با حرارت دادن اون رو به حالت اولیه برگردونی.

این ویژگی، فقط مختص به سقف کشسان و نوع PVC اونه و بقیه سقف ها از داشتن اون محروم هستن!!!

همه چیز در مورد سقف کشسان
همه چیز در مورد سقف کشسان

سقف کشسان چه معایبی داره؟

حالا که به مزیت های این سقف پرداخته شد، بهتره با معایبش هم آشنا بشیم تا بتونیم آگاهانه تصمیم بگیریم:

قیمت بالا

این قیمت خیلی بالاتر از انواع دیگر سقف کاذب هست. مثلا قیمت یک مترمربع اون با ساده ترین نورپردازی حدود 6 تا 7 برابر قیمت  سقف کاذب کناف ساده و حدود 2 برابر آسمان مجازیه.

در قسمت بعدی همین مقاله بازه قیمتی سقف کشسان رو ارائه کردم.

مصرف زیاد انرژی

استفاده از این نوع سقف برای کسانی که دنبال کاهش مصرف برق هستن توصیه نمیشه. مصرف برق در این نوع سقف، با استفاده از SMD و برای سقفی به اضلاع 4 متر در 6 متر؛ بین 2300 کیلووات بر ساعت تا 7500 کیلووات بر ساعت تخمین زده میشه.

پیشنهاد مقاله: بلوک سقفی پلاستوفوم چیست؟ کاربرد و مزایای آن

افت کیفیت سقف کشسان به علت تحریم‌ها

انواع خوب سقف کشسان با توجه به تحریم های موجود، وارد نمیشه یا محدودیت ورود داره. به همین دلیل کمتر در بازار پیدا میشن. معمولا بیشتر تولیدات درجات پایین تر موجوده و سطح کیفیت اونها متوسط هست. البته این به معنی استفاده از مواد بی کیفیت نیست و با اون خیلی متفاوته؛ مواد حاضر، شاید فقط بعضی از مزایای گفته شده در بالا رو نداشته باشن.

سقف کشسان چه انواعی داره؟

دسته بندی سقف کشسان براساس جنس اون به دو دسته تقسیم میشه. پارچه ای و پلاستیکی (PVC). در ادامه به انواع سقف کشسان و زیرمجموعه های اونها میپردازم.

نوع اول: سقف کشسان پارچه ای

این نوع پارچه از پلی­‌استایرن مخلوط با پلیمر تولید شده و بر خلاف سقف کشسان پلاستیکی، برای نصب نیازی به هیتر یا گرمکن نداره. از فواید این سقف کشسان میشه به این موضوع اشاره کرد که در سرما، تغییری نمیکنه و به اصطلاح شکم نمیده. در مورد نقاط ضعف اون هم میشه به انتقال رطوبت و قیمت بالای اون نسبت به انواع پلاستیکی اشاره کرد.

نوع دوم: سقف کشسان پلاستیکی (PVC)

این سقف کشسان بر پایه PVC هست و سه نوع مختلف داره. همه انواع سقف کشسان پلاستیکی در برابر آب غیر قابل نفوذ هستن ولی اجرای اونها باید حتماً با هیتر یا گرمکن انجام بشه.

سقف کشسان براق

این سقف با نام های سقف کشسان لاکر، براق، کهکشانی و آینه ای هم شناخته میشه. حالت آینه ای این سقف کشسان اون رو از بقیه سقف ها متمایز میکنه و جلوه دیداری خوبی به سقف میده. همچنین به کمک انواع مختلف نورپردازی از پشت سقف میشه، طرح های جالبی رو اجرا کرد.

پیشنهاد مقاله: بررسی انواع پوشش سقف به همراه مزایا و معایب آنها

سقف کشسان مات

این نوع سقف کشسان، نور رو پخش میکنه و میشه نورپردازی رو به کمک ال‌­­ای­‌دی های SMD ایجاد کرد. در صورتی که متقاضی بخواد، میشه نورپردازی رو از روی سقف هم اجرا کرد و هزینه اون رو به حداقل رسوند؛ در این صورت، پشت سقف اصلا دیده نمیشه و سقف کشسان، طرح سقف کاذب کلاسیک جالبی رو ایجاد میکنه.

سقف کشسان ساتین

این سقف کشسان سطحی صاف داره و حالتی بین براق و مات داره. نور رو به خوبی پخش میکنه و انعکاس ملایمی از نور رو داره. مثل نوع مات، برای نورپردازی سقف کشسان میشه از ال­­‌ای­‌دی های SMD استفاده کرد.

همه چیز در مورد سقف کشسان
همه چیز در مورد سقف کشسان

اربردهای سقف کشسان چیست؟

سقف کشسان رو میشه در جاهای مختلف استفاده کرد. بعضی از کاربردهای اون در ساختمان رو در زیر آوردم:

سقف کشسان در آشپزخانه

استفاده از نوع مات و ساتین سقف کشسان در آشپزخانه، باعث میشه آشپزخانه زیباتر دیده بشه. نورپردازی یک دست در این نوع سقف کاذب ها میتونه آشپزخانه رو از دکور بعضی محل های خانه کاملاً جدا کنه.

پیشنهاد مقاله: سقف آسمان مجازی چیست و کاربردهای آن

سقف کشسان در اتاق خواب

استفاده از سقف های کهکشانی میتونه تاثیر زیادی در زیبایی اتاق خواب داشته باشه. بطوری که در تاریکی شب میتونه تداعی کننده آسمان شب در اتاق خوابت باشه.

سقف کشسان در استخر

سقف استخرها از نمونه جاهایی هست که استفاده از سقف کشسان در اون خیلی کاربرد داره. طرحهای متفاوت بکار رفته در این نوع سقف میتونه حضور در فضای استخر رو مهیج تر کنه. ترکیب ابرهای آسمان و استخر آب ترکیب کاملی هست و ضد آب بودن سقف کشسان، میتونه حضور بلندمدت این ترکیب رو تضمین کنه.

اجرای سقف کشسان چطور انجام میشه؟

اجرای سقف کشسان، شامل سه بخش زیر است:

  • اجرای نورپردازی،
  • نصب سازه
  • نصب سقف کشسان

در ابتدای کار باید نورپردازی سقف کشسان مشخص بشه. نورپردازی میتونه با استفاده از ال­­‌ای­‌دی های SMD یا فیبرهای نوری یا لامپ مهتابی سقفی و یا بدون نورپردازی زیرکار باشه. هرکدوم از این نوع نورپردازی هزینه های خودش رو داره ولی نورپردازی با لامپ مهتابی سقفی، کمترین هزینه رو داره.

پیشنهاد مقاله: سقف کاذب چوبی و کاربرد آن در ساختمان سازی

همچنین در نورپردازی این سقف از هالوژن به هیچ وجه استفاده نمیشه. چرا که گرمای حاصل از روشنایی هالوژن میتونه سقف رو از بین ببره.

در ادامه باید سازه سقف رو نصب کرد. سازه این سقف برخلاف بقیه سقف های کاذب دورتادور دیوار اجرا میشه و در وسط معمولا سازه ای اجرا نمیشه. مگر این که طول دهانه خیلی زیاد باشه و کششِ سقف کشسان، جوابگوی اون طول نباشه.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *