heblex wall 1

امتیاز شما به این مطلب؟

دیوار هبلکس چیست و کاربردهای آن در صنعت ساختمان

هبلکس یا ACC نوعی بتن دارای تخلخل (ناپیوسته) است که از ترکیب سیمان، آهک، سیلیس، و پودر آلومینیوم ساخته می‌شود. این ماده پس از طی کردن مراحل ویژه به شکل بلوک‌های Heblex به بازارهای مصالح ساختمانی عرضه می‌شود.

در پست معرفی جامع بهترین مصالح دیوار چینی از بلوک هبلکس نیز نام برده شد

واژه Acc مخفف عبارت Autoclaved Aerated Concrete، به معنای بتن هوادهی اتوکلاوشده است. این ماده در ساختمان‌ها به عنوان یکی از مهمترین مصالح در دیوارچینی به کار می‌رود. این بتن کاربردها، انواع، مزایا و معایب متعددی دارد که در این مطلب به توضیح هر کدام می‌پردازیم. به عنوان یک ماده ساختمانی حائز اهمیت، Acc به دلیل خصوصیات منحصر به فرد خود جزو محبوب‌ترین مصالح در صنعت ساخت و ساز است و به‌عنوان جایگزین سبک و مقاوم برای بتن‌های سنتی شناخته می‌شود.

دیوار هبلکس
دیوار هبلکس یک نوع دیوار مقاوم و سبک است که از مصالح هبلکس ساخته می‌شود.

دیوار هبلکس چیست؟

همانطور که گفته شده، هبلکس نوعی بتن است و اگر در ساخت دیوار از این ماده (بلوک) استفاده شود، به آن دیوار Heblex می‌گویند. این بتن ابتدا با ترکیب سیمان و آهک به شکل بلوک در می‌آید، سپس این بلوک‌ها روی یکدیگر قرار گرفته و دیوار سازه را ایجاد می‌کنند.

این نوع دیوار برای انواع دیوارچینی‌های داخلی و خارجی مناسب است و تنوع بالایی در ترکیب و کاربرد دارد. وزن سبک، عایق قوی، استحکام و مقاومت، از مهمترین قابلیت‌های این دیوار هستند که در ادامه به آن پرداخته می‌شود.

کاربردهای دیوار هبلکس

به طور کلی می‌توان گفت که این دیوارها، هر نوع که باشند، کاربردهای گسترده‌ای دارند. در این بخش، برخی از مهم‌ترین کاربردهای آنها آورده شده است:

دیوارچینی داخلی

  • در ساختمان‌های مسکونی، تجاری، و صنعتی به دلیل وزن سبک
  • قابلیت سوراخکاری و برش
  • عایق حرارتی و صوتی

دیوارچینی خارجی

  • در ساختمان‌های صنعتی، مسکونی، و تجاری بخاطر مقاومت بالا در برابر آتش سوزی
  • عایق بودن در برابر صدا و حرارت

عایق‌سازی

  • برای دیوارها، سقف، کف و سایر قسمت‌های ساختمان

بنابراین، این نوع بلوک به عنوان یک گزینه بسیار مناسب برای دیوارسازی ساختمان‌ها شناخته می‌شود. استفاده از این بلوک‌ها نه تنها به صرفه‌جویی در هزینه‌ها کمک می‌کند، بلکه به افزایش ایمنی ساکنان نیز تأثیرگذار است.

دیوار هبلکس
این دیوارها علاوه بر مقاومت بالا، دارای خصوصیات عایق حرارتی و صوتی مناسبی نیز هستند.

مراحل ساخت دیوار هبلکس

برای اجرای دقیق و کارآمد دیوار هبلکس (ACC)، لازم است مراحل زیر به ترتیب و با دقت انجام شوند. توجه داشته باشید که این فرآیند یک کار تخصصی است و برای اطمینان از کیفیت بهتر، بهتر است آن را به دستان یک حرفه‌ای در این زمینه انجام دهید.

پایه‌ریزی آوار

این مرحله از اهمیت بسیاری برخوردار است؛ بنابراین اهمیت دارد که پایه‌ریزی با کیفیت و قوی باشد تا توانایی تحمل وزن کل مصالح دیوار را داشته باشد.

در این مرحله، ضخامت پایه‌ریزی حداقل 15 سانتیمتر باشد. ابتدا سطح خاک را صاف کرده و سپس لایه‌ای از شن و ماسه با ضخامت 10 سانتیمتر را روی سطح خاک مسطح بپاشید. در نهایت، لایه سوم (بتن) با حداقل ضخامت 20 سانتیمتر را بر روی لایه‌های قبلی بریزید.

نصب قالب

برای دیوار هبلکس، نصب قالب از اهمیت زیادی برخوردار است. قالب با دقت و به شکل صحیح نصب شود تا شکل و ابعاد دقیق دیوار حفظ شود.

ریختن مواد هبلکس

مواد هبلکس به ترتیب و با دقت درون قالب ریخته شوند. در این مرحله، اطمینان حاصل شود که هبلکس به طور یکنواخت و بدون حفره درون قالب گسترده شده باشد.

تراز کردن و تثبیت هبلکس

پس از ریختن مواد هبلکس، سطح آن را به دقت تراز کنید و اطمینان حاصل کنید که هبلکس درون قالب به صورت کاملاً تثبیت شده باشد.

توجه داشته باشید که این مراحل نیاز به دقت و تجربه دارند، بنابراین بهتر است که این کار را به افراد متخصص در این زمینه انجام دهید.

پیشنهاد مقاله ؛ بتن دکوراتیو چیست و کاربردهای آن

معایب دیوار هبلکس

دیوار هبلکس با ویژگی‌های مثبت بسیاری همراه است اما دارای معایب خاصی نیز می‌باشد. در ادامه به معایب این نوع دیوار می‌پردازیم:

محدودیت در اندازه و ارتفاع

در ساختمان‌های با ارتفاع زیاد یا نیاز به دیوارهای ضخیم و باربر، دیوار هبلکس گزینه مناسبی نخواهد بود.

حساسیت به آب

این نوع دیوار حساس به آب بوده و در مواجهه با آبدهی ممکن است تحت تأثیر قرار گیرد.

پوکی و آسیب‌پذیری در مقابل ضربه

حساسیت به ضربه‌های شدید ممکن است باعث خسارت و آسیب شدن دیوار هبلکس شود.

محدودیت در تنوع طراحی

مقداری محدودیت در طراحی و شکل دهی دیوار هبلکس وجود دارد.

نیاز به مراقبت در نصب

نصب دقیق دیوار هبلکس نیاز به مهارت و دقت دارد و نصب نادرست ممکن است مشکلاتی در آینده به وجود آورد.

هزینه بالاتر نسبت به دیوارهای سنتی

هزینه بیشتری نسبت به دیوارهای سنتی ممکن است یکی از معایب این نوع دیوار باشد.

این ادغام‌کمن نکات مهم معایب دیوار هبلکس را به یک جا آورده و اطلاعات را در یک ساختار یکپارچه ارائه داده است.

دیوار هبلکس
نصب سریع و آسان این دیوارها به عنوان یک گزینه مدرن و کارآمد در ساخت و سازهای امروزی محسوب می‌شود.

نصب میلگرد

استفاده از میلگرد آجدار،، به ویژه در بخش فونداسیون ساختمان، توانمندی دیوار را در مقابل بارگذاری افزایش می‌دهد. به همین دلیل، توصیه می‌شود که اگر شرایط استفاده از آرماتور مهیا باشد، حتماً در فرآیند پایه‌ریزی از آن بهره‌مند شوید.

تشخیص نیاز به میلگرد بر عهده متخصص نصب و اجرای دیوار هبلکس است. میلگردها به صورت شبکه با حداقل فاصله 20 سانتیمتری در فونداسیون نصب می‌شوند.

نصب دیوار با ملات سیمان

ابتدا ملات سیمان را آماده کنید و سپس آن را با استفاده از تراز روی پایه ریخته، بلوک‌ها را بر روی ملات قرار دهید. تراز باعث محکم تر شدن بلوک‌ها بر روی پایه‌ریزی می‌شود. در این مرحله، فاصله بلوک‌ها از یکدیگر باید حداقل 1 سانتیمتر باشد.

اتمام کار

در مراحل پایانی، عملیات گچ کاری، رنگ کاری و نصب در و پنجره انجام می‌شود. برای گچ کاری، ابتدا دیوار را بتونه کنید و سپس گچ را روی سطح آن بکشید. برای رنگ‌آمیزی نیز سطح دیوار را با بتونه روغنی آماده کنید تا رنگ پذیرفته شود. در آخر، محل نصب درب و پنجره مشخص می‌شود.

نکات مهم در ساخت دیوار هبلکس

در ساخت این دیوار، نکات مهمی در مورد کیفیت مصالح، نصب اصولی و اتمام کار وجود دارد که حتماً باید به آنها توجه کنید.

نصب را دقیق و اصولی انجام دهید و به اندازه‌های مجاز دقت کنید تا مقاومت و پایداری لازم را داشته باشد. از تراز استاندارد برای این کار استفاده کنید.

مراحل پایانی مانند گچ کاری و رنگ آمیزی در زیبایی و نمای دیوار تاثیر زیادی دارند. این عملیات را با دقت و ظرافت انجام دهید تا ارزش کار چندین برابر شود.

پیشنهاد مقاله ؛ بتن شفاف و کاربرد آن در صنعت ساخت و ساز

جمع بندی نهایی

دیوار هبلکس با مراحل دقیق و اجرای صحیح می‌تواند یک انتخاب عالی برای ساختمان‌ها باشد. نصب میلگرد آجدار به ویژه در فونداسیون، افزایش مقاومت دیوار را تضمین می‌کند. نکات مهمی در نصب از جمله استفاده از مصالح با کیفیت، نصب دقیق میلگرد، و اجرای صحیح مراحل نصب و پایانی اهمیت دارد.

توصیه می‌شود که تشخیص نیاز به میلگرد و انجام مراحل نصب توسط متخصصان صورت گیرد. عملیات گچ کاری و رنگ آمیزی نیز در زیبایی و نمای دیوار تاثیرگذارند. با رعایت نکات اجرایی و اهمیت استفاده از مصالح با کیفیت، دیوار هبلکس می‌تواند مقاوم، پایدار و زیبا باشد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *