اشتباهات رایج و پرخطر در تخریب ساختمان
تخریب ساختمان زمانی صورت می گیرد که به جای ساختمان قدیمی، ساختمان جدیدی را احداث کنید. پیش از آن که فرایند ساختمان سازی را شروع کنید باید تخریب به طور کامل انجام شود؛ یعنی ضایعات آن به بیرون محیط منتقل شده و با گرفتن مجوز های لازم به قطع برق گاز و آب اقدام کنید. در تخریب ساختمان قدیمی ممکن است اشتباهات پرخطر که امروزه بسیار رایج شده صورت بگیرد. ما در این مقاله قصد داریم اشتباهات رایج هنگام تخریب سازه را مورد بررسی قرار دهیم.
پیش تر در مقالات حوزه اجرائیات ساختمان به ۵ نکته ایمنی در بازسازی ساختمان پرداخته ایم.
روش های تخریب ساختمان
برای این که سازه قدیمی به راحتی تخریب شود، می توانید یکی از روش های زیر را بسته به نوع شرایط انتخاب کنید:
- روش دستی: همانطور که مشخص است در تخریب دستی کار به وسیله نیروی انسانی و یکسری ابزارآلات همانند؛ کلنگ، بیل، چگش و… صورت می گیرد. با استفاده از این تجهیزات، سقف و دیوار ها را مرتب خراب کنید تا فرآیند تخریب مختل نشود، سپس ضایعات را با بیل مکانیکی درون کامیون ریخته و از محیط خارج کنید. در مرحله پایانی تنها اسکلت های ساختمان باقی می ماند که با استفاده از دستگاه هوا برش می توان انواع آهن آلات را بدون دردسر برش زد.
هر آنچه در زمینه بازسازی خانه کلنگی و فرسوده باید بدانید.
- روش مکانیکی: در این روش تخریب ساختمان توسط ماشین آلات پیشرفته، مانند: بیل مکانیکی، قیچی هیدرولیک، پیکور و… صورت می گیرد. استفاده از روش مکانیکی هزینه بیش تری نسبت به روش دستی دارد و همچنین سرعت عمل تخریب در این روش نیز بسیار است.
- روش انفجاری: یکی از متداول ترین روش ها برای تخریب ساختمان، روش انفجاری است. این روش بیش تر در شهر های بزرگ برای انهدام ساختمان های چندین طبقه و بلند استفاده می شود به طوری که تعدادی مواد منفجره را درون ساختمان گذاشته و با منفجر شدن آن ساختمان فرو می ریزد.
- روش توپ: از دیگر روش های تخریب سازه می توان به توپ مخرب با وزن ۱۲۰۰۰ پوند اشاره کرد. این توپ سنگین را از جرثقیل آویز می کنند و به طور مکرر به سازه می زنند یا از بالای ساختمان توپ را به صورت ناگهانی بر روی ساختمان می اندازند تا تخریب انجام شود. البته این روش با سروصدای بسیار، گردو خاک، لرزش فراوانی همراه است.
پیش تر در مقالات حوزه مواد و مصالح ساختمانی به ویژگی های بتن شاتکریت پرداخته ایم.
پیش تر در مقالات حوزه طراحی و دکوراسیون داخلی به ۶ اصل مهم طراحی داخلی ساختمان پرداخته ایم.
۶ اشتباه رایج و پرخطر در تخریب ساختمان
هنگام تخریب ساختمان ممکن است با چندین اشتباه پرخطر مواجعه شوید. در این بخش به بررسی این خطا ها می پردازیم:
- از لودر به علت ارتعاش زیاد در بارگیری ضایعات ساختمان به هیچ عنوان استفاده نکنید، بهترین ماشین برای این کار بیل مکانیکی است.
- زمانی که به تخریب ساختمان می پردازید، بهتر است تیر های چوب را به ترتیب از سقف خارج کنید سپس؛ به برش آن ها بپردازید. سرپیچی از این دستور باعث سقوط آزاد تیر ها شده و خطر آفرین است.
- یکی از اشتباهات رایج در تخریب ساختمان آن است که به هیچ عنوان پیش از تخریب سازه را بیمه نکنید زیرا؛ ممکن است هنگام خراب کردن سازه حوادث و اتفاقات ناگهانی به وجود بیایید که نیاز به بیمه داشته باشد تا بتوان به حد امکان خسارت های وارده را جبران کرد.
- زمانی که به تخریب ساختمان پرداخته اید به هیچ عنوان سقف و دیوار را به یک باره خراب نکنید. این کار با ارتعاش بزرگی همراه بوده و یکی از اشتباهات رایج در میان کارکنان ساختمان محسوب می شود.
- در برخی مواقع هنگام تخریب، ماشین آلات در جای نامناسب قرار می گیرند در این نهایت ممکن است سقف، سنگ یا آجر بر روی ماشین سقوط کند. برای جلوگیری از این حوادث باید ماشین آلات در دور ترین نقطه ساختمان قرار بگیرد تا هیچ آسیبی آن را تهدید نکند.
- از دیگر اشتباهات رایج در تخریب ساختمان این است که بدون دقت و تفکر به خراب کردن ساختمان اقدام نکنید. ممکن است ساختمان های قدیمی به سازه مورد نظر متصل باشند و با خراب شدن سازه خانه ها نیز فرو بریزند. در این صورت کافیست از معمار یا فرد با تجربه کمک بگیرید تا هیچ اتفاقی رخ ندهد.
هر آنچه در زمینه تغییر کاربری ملک مسکونی به تجاری باید بدانید.
اقدامات مهم پیش از تخریب ساختمان
پیش از تخریب ساختمان باید مجوز لازم از سازنده رسمی ساختمان اخذ شود. در این بخش به معرفی مهم ترین اقدامات لازم پیش از تخریب ساختمان می پردازیم:
- اطلاع رسانی به اداره آب، برق و گاز: اولین کار در تخریب ساختمان اطلاع رسانی به سازمان آب، برق و گاز است که سرویس ها به طور کامل قطع شوند.
- اطلاع رسانی به ساکنان اطراف: بعد از قطع سرویس های مصرفی باید به ساکنان مجاور ساختمان تخریب را اطلاع رسانی کنید.
پیش تر در مقاله ای با عنوان 6 روش بازسازی ساختمان به انواع بازسازی ساختمان پرداخته ایم.
- مراقبت از پیاده رو ها: برای مراقبت از معابر عمومی و پیاده رو های اطراف سازه مورد تخریب، باید اقدامات لازم به نحوه صحیح انجام شود.
- اثرات بجا مانده از تخریب سازه: اثرات به جای مانده از تخریب را در کف ساختمان به صورت یکنواخت پخش کنید و ضایعات بزرگ تر را جدا کنید. البته این کار باید زیر نظر مهندسین ساختمان انجام شود.
- جمع آوری ضایعات و مواد حاصل از تخریب: برای جمع آوری مواد حاصل از تخریب باید برنامه ریزی خوبی داشته باشید و محلی را که برای انباشتن ضایعات ساختمان در نظر گرفته اید حتما مورد تایید مدیریت پسماند باشد.
با انواع تاسیسات در بازسازی ساختمان بیشتر آشنا شوید.
هزینه های تخریب ساختمان
تخریب ساختمان به فاکتور هایی همچون نوع ساختمان (بتنی، بنایی، خشتی و فلزی) چگونگی تخریب ساختمان، نوع ماشین آلات مورد استفاده، دستمزد کارکنان طبق تعداد و… بستگی دارد. همان طور که می دانید مقاومت ساختمان های بتنی در مقایسه با بنایی بیش تر است و همچنین تخریب آن ها نیز قیمت بالاتری دارد.
بدون دیدگاه