زمان بندی صحیح در بازسازی آپارتمان

زمان بندی صحیح در بازسازی آپارتمان


امتیاز شما به این مطلب؟

زمان بندی صحیح در بازسازی آپارتمان

بازسازی آپارتمان

یکی از مراحل مهم در زمینه بازسازی ساختمان، پیدا کردن پیمانکار خوب برای پروژه نوسازی و بهسازی ساختمان می باشد که در مقاله قبلی به طور کامل به آن پرداختیم. در ادامه قصد داریم به مبحث زمان بندی در بازسازی آپارتمان بپردازیم و بدانیم بازسازی کل یک آپارتمان چقدر طول می کشد؟ از آن جایی که حمام و دستشویی پر کارترین بخش های خانه هستند، بازسازی خانه ی یک خوابه زمان زیادی صرف نمی کند. نکته دیگر اینکه هر چه فضای بیشتری وجود داشته باشد، برای انجام اقتصادی کارها فرصت بیشتری دارید و می توانید هم زمان چند کار را با هم انجام دهید. این روش به شما کمک می کند هم در پول و هم زمان صرفه جویی کنید.اگر می‌خواهید از یک متخصص کمک بگیرید

در قدم اول می‌توانید جهت برآورد قیمت تغییر دکوراسیون داخلی با یک شرکت بازسازی در تهران و یا در شهر خودتان تماس بگیرید. همچنین شما میتوانید جهت دریافت مشاوره از کارشناسان بازسازی آپارتمان در ابنیه سازان آدینه با ما تماس بگیرید.

اگر در نظر دارید چندین پروژه را در دست بگیرید (به دلایل مربوط به بودجه) باید چند کار را با هم انجام دهید. با این که کار زیادی باید انجام دهید، اما این روال برای ارزش پولتان بهتر است. برای مثال، زمانی که منتظر کابینت ها هستید می توانید از فردی متخصص بخواهید اتاق خواب را رنگ آمیزی کند و یا تخته پایه را نصب کنید. و زمانی که منتظرید رنگ خشک شود، می توانید کاشی حمام را نصب کنید.

مانند همیشه، اندازه و میزان پیچیدگی فضا، مقدار زمانی که باید برای آن صرف شود را تعیین می کند. اگر نمی خواهید دیوارها را تکان دهید یا سیم های الکتریکی و لوله کشی را تغییر دهید، بازسازی آپارتمان شما زمان کمتری صرف می کند. به طور متوسط باید دو تا چهار ماه برای بازسازی بالا تا پایین یک آپارتمان تک خوابه اختصاص دهید.

زمان بندی صحیح در بازسازی آپارتمان
تعیین زمان بندی صحیح در بازسازی آپارتمان

محاسبه مدت بازسازی آپارتمان

در ادامه به مراحل و گام های بازسازی آپارتمان و زمان بندی هر مرحله خواهیم پرداخت.

گام اول: مشخص کردن تمام مراحل بازسازی آپارتمان

در گام اول از بازسازی آپارتمان می بایست تمام مراحلی که قرار است در بازسازی مورد نظر انجام شود را مشخص کنیم. این مراحل براساس شرایط هر پروژه بازسازی می تواند متفاوت باشد. برخی از مراحلی که یک پروژه بازسازی بطور معمول می تواند داشته باشد، عبارت است از:

  • مراحل اولیه و اخذ مجوز یا پروانه ساختمانی.
  • طراحی داخلی یا دکوراسیون داخلی برای بازسازی.
  • تجهیز کارگاه بازسازی ساختمانی.
  • باز کردن و خارج کردن تأسیسات و تجهیزات سرویسهای بهداشتی آشپزخانه ها و سایر بخشها، که نمیخواهیم در زمان تخریب آسیب ببینند.
  • مرحله تخریب بر اساس برنامه بازسازی ساختمان یا خانه یا فروشگاه یا هر بنای دیگری.
  • بنایی و اجرای سفت کاری با روشهای نوین مانند کناف. سفت کاری به معنی بخشی از عملیات ساختمانی که شامل دیوارچینی و اجرای جداکننده های فضاها می باشد.
  • اجرای عایقهای رطوبتی و حراراتی. مانند ایزوگام، قیر و گونی و استفاده از پشم سنگ یا پشم های صینعتی در پوشش سطوح در زمان بازسازی.
  • اجرای تأسیسات مکانیکی شامل آب، فاضلاب و تهویه سرد و گرم و تأسیسات برقی.
  • تعمیر و اصلاح تأسیساتی که نیاز به تعویض و اجرای دوباره ندارد.
  • اجرای نازک کاری، شامل گچکاری، کاشی کاری، اجرای سنگ، نقاشی و … .
  • اجرای المانهای دکوراتیو درصورتی که طراحی داخلی یا طراحی دکوراسیون داخلی برای پروژه بازسازی مورد نظر انجام شده باشد.
  • نصب لوازم بهداشتی و تجهیزات آشپزخانه و سرویس بهداشتی.
  • نظافت نهایی و تحویل پروژه بازسازی.
  • رفع ایرادات پس از پایان بازسازی.
  • و … .

پیشنهاد میکنیم مراحل فوق را برای محاسبه مدت زمان بازسازی، با دقت بررسی و تعیین نمایید.

پروژه های شرکت ابنیه سازان آدینه در زمینه بازسازی آپارتمان را مشاهده نمایید.

زمان بندی صحیح در بازسازی آپارتمان
بخش های مختلف در بازسازی آپارتمان

گام دوم: تعیین عملیات مراحل بازسازی آپارتمان

حال که مراحل مختلف بازسازی آپارتمان را تعیین نموده ایم، باید مشخص کنیم در هر مرحله، چه عملیاتها و کارهایی قرار است انجام شود. حجم و ابعاد هر عملیات در هر بخش مشخص شود. برای مثال میتوانیم مشخص نماییم که:

  • در مرحله اخذ جواز بازسازی، نوع جواز و مراحل اخذ آن را مشخص نماییم.
  • در مرحله تخریب قرار است چه بخشهایی از ساختمان تخریب شود. بطور مثال، کف واحد یا کل سرویسها یا بخشهایی از دیوارها و … . ابعاد، متراژ و حجم تخریب هر بخش را نیز تعیین می کنیم.
  • باید در مرحله بنایی، تمام بخشهایی که در بازسازی آپارتمان نیاز به بنایی دارد و نوع و حجم بنایی را تعیین نماییم. بطور مثال بنایی شامل سمانکاری دیوارها، کفسازی سرویسها، دیوار چینی و … می شود. متراژ و حجم کاری در بنایی بخشهای مختلف را نیز مشخص می نماییم.
  • در مرحله سفت کاری و دیوار چینی و اجرای کناف، باید مشخص نماییم که هر بخش با چه روش و مصالحی اجرا می شود. ابعاد و اندازه های کاری که باید انجام شود را محاسبه و تعیین می نماییم.
  • اجرای عایق های رطوبتی، باید در چند مرحله شامل بستر سازی مناسب، اجرای با کیفیت، کنترل کیفیت اجرای عایقها و نگهداری و حفاظت از عایقهای اجرا شده باشد. متراژ اجرای عایقها نیز تعیین می شود.
  • و به این ترتیب مشخصات و بخشهای مختلف اجرای هر مرحله از بازسازی آپارتمان تعیین می شود.

برای محاسبه مدت بازسازی ساختمان، خانه، فروشگاه، ویلا، آپارتمان و هر فضای دیگری، باید این اطلاعات از شیوه و مراحل اجرای بازسازی بصورت دقیق تعیین و ثبت شود. در غیر اینصورت مدت زمان محاسبه شده برای بازسازی، قابل اعتماد نخواهد بود.

زمان بندی صحیح در بازسازی آپارتمان
بخش های مختلف در بازسازی آپارتمان

گام سوم: تعیین بخشهای قابل اجزا در بازسازی آپارتمان

در این گام باید کنترل کنیم که تمام مراحل و بخشهایی که تعیین نموده ایم، به ترتیب و براساس اولویت اجرای آنها مشخص شوند. باید توجه داشته باشیم که یک سری از عملیاتها از مراحل و بخشهای مختلف بازسازی آپارتمان، باید حتماً به ترتیب و در ادامه یکدیگر انجام شوند.

بطور مثال، در بازسازی سرویس ها از بازسازی ساختمان:

  • مرحله نصب تجهیزات بهداشتی در بخش سرویسها، تا زمانی که کاشیکاری و بند کشی آنها تمام نشده باشد نمی توانیم مرحله نصب تجهیزات را اجرا نماییم.
  • کاشی کاری سرویسها تا پیش از اجرای عایق رطوبتی نمی تواند انجام شود.
  • تا زمانی که بخش کفسازی سرویسها از مرحله بنایی انجام نشود، امکان اجرای عایق رطوبتی سرویسها وجود ندارد.
  • همچنین اجرای عایق رطوبتی حتماً باید بعد از بنایی و کفسازی سرویسها انجام شود.
  • قبل از اجرای کفسازی سرویسها نیز باید حتماً تأسیسات آب و فاضلاب سرویس انجام شده باشد.
  • قبل از اجرای تأسیسات سرویسها نیز باید حتماً بنایی و دیوار چینی سرویسها کامل شده باشد.
  • قبل از بنایی و دیوارچینی سرویسها نیز، باید تخریب سرویسها انجام شده باشد.
  • قبل از تخریب سرویسها نیز باید تجهیزات سرویسها بطور کامل باز شده و خارج شده باشد.

به این شکل مشاهده می کنیم که ترتیب اجرای هر مرحله از بازسازی و هر بخش از مراحل مختلف بازسازی، بسیار در محاسبه مدت بازسازی آپارتمان تعیین کننده می باشد. چراکه در زمان برآورد مدت زمان، باید بدانیم هر کاری با چه ترتیبی باید انجام شود.

زمان بندی صحیح در بازسازی آپارتمان
زمان بندی صحیح در بازسازی کف آپارتمان

گام چهارم: تعیین نیروی کار در هر بخش

در این گام از محاسبه مدت بازسازی آپارتمان، باید برای هر بخشی از عملیات بازسازی که در گام دوم و سوم تعیین نمودیم، تعداد و میزان تخصص نیروی کار مربوطه را مشخص نماییم. به این ترتیب برای نمونه می توانیم به موارد زیر اشاره نماییم:

  • باید مشخص کنیم که در مرحله تخریب، بطور مثال در بخش تخریب سرویسها چند نیروی کار کارگری و چند نیروی کار متخصص تخریب قرار است کار کنند.
  • باید تعیین نماییم که در مرحله طراحی داخلی، مثلاً در بخش طراحی داخلی سالن پذیرایی، چند نیروی طراح قرار است طراحی را بعهده داشته باشند.
  • یا مثلاً در مرحله نظافت نهایی، در بخش نظافت آشپزخانه، چند نیروی نظافتی باید کار کنند؟
  • و تخصص و تعداد نیروی کار، سایر بخشها از تمام مراحلی که در گامهای قبلی تعیین نمودیم، به همین ترتیب باید تعیین شوند.

با تعیین تعداد نیروی کار سرعت و حجم کار در مراحل و بخشهای مختلف بازسازی آپارتمان تعیین می شود.

برای پروژه های بازسازی فشرده، که باید مدت اجرای پروژه تا حد امکان کاهش پیدا نماید، یکی از راه حلهای افزایش تعداد نیروهای کار است. به این ترتیب تا حدی که کیفیت پروژه کاهش پیدا نکند، می توان تعداد نیروهای کاری که همزمان کار انجام می دهند یا شیف کاری آنها را افزایش داد.

البته این افزایش تعداد نیروها و کاهش مدت زمان پروژه در اکثر موارد هزینه پروژه را افزایش می دهد. این موضوع نیز، جزء مواردی است که باید در زمان محاسبه هزینه بازسازی آپارتمان در نظر گرفته شود. بنابراین کاهش زمان بازسازی و تأثیر آن بر روی هزینه پروژه باید بصورت همزمان تعیین تکلیف شود.

تمام این موارد باید در این مرحله مورد نظر باشد و قبل از تکمیل محاسبات برای آنها تصمیم گیری نهایی انجام شود.

زمان بندی صحیح در بازسازی آپارتمان
زمان بندی صحیح آشپزخانه در بازسازی آپارتمان

گام پنجم: تعیین سرعت و حجم کار نیروی کار

در این گام از محاسبات، باید نیروهای کاری که در گام قبلی، مشخص نمودیم را آنالیز نماییم. با این بررسی و آنالیز متوجه می شویم که سرعت کار آنها در هر بخش چقدر است.

بطور مثال باد بدانیم، نیروی کاری که قرار است عملیات تخریب را انجام دهید، در طول یک روز، چند متر مربع از کفسازی را می تواند با استفاده از ابزار در اختیار ما در پروژه مورد نظرمان تخریب و جمع آوری نماید.

و یا در مرحله اجرای تأسیسات برقی و در بخش تأسیسات برقی اتاقها، نیروی کاری که در گام قبلی تعیین نمودیم، در طول یک روز چقدر می تواند کارهای مربوط به سیمکشی و نصبیات تأسیسات برقی را انجام دهد.

لازم به ذکر است که محاسبه مدت بازسازی به تخصص و سرعت کار نیروهای کار، ارتباط مستقیمی دارد.

مقالات تخصصی در حوزه مواد و مصالح ساختمانی را مطالعه نمایید.

زمان بندی صحیح در بازسازی آپارتمان
زمان بندی اجرا در بازسازی آپارتمان

گام ششم: تعیین مدت زمان اجرای هر بخش

در این مرحله، با استفاده از اطلاعات مربوط به حجم بخشهای مختلف بازسازی آپارتمان که در گام دوم و اول، تعیین نمودیم، بعلاوه اطلاعات از تخصص و تعداد نیروی کاری که قرار است این بخشها را اجرا نمایند، بدست آمده از بخش چهارم و سرعت کار این نیروهای کار که در بخش پنجم تعیین نمودیم، تعیین می کنیم که هر بخش از هر مرحله از بازسازی آپارتمان چه مدت زمان می برد.

بطور مثال بخش تخریب سرویس بهداشتی از مرحله تخریب بازسازی را بررسی می نماییم:

  • با استفاده از اطلاعات گام اول و دوم محاسبات مدت بازسازی، ابعاد سرویس بهداشتی ها ۳ متر مربع و تعداد آنها ۶ عدد می باشد.
  • بر اساس اطلاعات گام چهارم محاسبات، ۴ نیروی کارگری قرار است این بخش از مرحله تخریب را انجام دهند.
  • هر دو نیروی کارگری در یک روز می تواند کف و دیوار یک سرویس را به تنهایی تخریب و جمع آوری نماید. این اطلاعات در گام پنجم تعیین شده است.
  • به این ترتیب با ۴ نیروی کارگری، در هر روز، دو سرویس بهداشتی تخریب و جمع آوری می شود.
  • در نهایت مرحله تخریب در بخش سرویسهای بهداشتی، ۳ روز طول خواهد کشید.

تمام عملیات های بخشهای مربوط به هر مرحله به این ترتیب بررسی شده و مدت اجرای هر کدام تعیین می شود.

زمان بندی صحیح در بازسازی آپارتمان
مدیریت همزمانی ها در بازسازی آپارتمان

گام هفتم: همپوشانی زمان اجرای بخشهای مختلف

بسیاری از مراحل و بخشهای بازسازی، می تواند بطور همزمان با یکدیگر انجام شود. البته این موضوع کاملاً به نوع و ابعاد محل پروژه بستگی دارد.

یعنی در بازسازی یک مغازه کوچک احتمالاً نمی توان بخشهای زیادی از کار را بطور همزمان انجام داد. بنابراین مدت بازسازی مغازه را تا حد کمی می توان با همپوشانی کارها کم کرد.

اما در مورد یک پروژه بازسازی ویلا، بدلیل بزرگ بودن فضا و آزادی عمل بیشتر در زمین ویلا، میتوان با برنامه ریزی دقیق، بسیاری از بخشهای بازسازی را همزمان اجرا نمود.

بطور مثال می توانیم در مرحله تخریب، تخریب بخش کف طبقات با تخریب محوطه ساختمان را بطور همزمان انجام دهیم. در شرایطی که این اجرای همزمان هیچ تداخلی در کار هر دو بخش نداشته باشد.

و یا در مثالی دیگر، می توانیم بگونه ای برنامه ریزی نماییم که بخشهایی از مرحله تخریب با بخشهایی از مرحله بنایی انجام شود. بطور مثال دیوارچینی قضایی که تخریبی ندارد و یا تخریب آن زودتر از سایر قسمتهای ساختمان انجام شده است، می تواند بصورت همزمان با تخریب بخشهای دیگر ساختمان انجام شود. اینبار هم باید توجه شود که بنایی و تخریب، بعلت اجرا همزمان تداخلی در کیفیت اجرای یکدیگر نداشته باشند.

بر همین اساس، تمام بخشها و مراحلی از تخریب را که می توانیم بصورت همزمان با یکدیگر انجام دهیم را مشخص می نماییم. در زمان محاسبه مدت بازسازی، اگر تخصص کافی در اجرا نداشته باشیم، امکان محاسبه درست این گام را نخواهیم داشت.

زمان بندی صحیح در بازسازی آپارتمان
زمان بندی و انتظار در بازسازی آپارتمان

گام هشتم: تعیین زمان انتظار مابین هر مرحله

بسیاری از بخشهای مختلف بازسازی آپارتمان وجود دارد که برای اجرای آنها نیاز به گذشتن مدت زمانی از اجرای مرحله یا بخش قبلی می باشد.

بطور مثال، برای اجرای مرحله نازک کاری و بخش نقاشی دیوارها، باید حتماً مدت زمان مشخصی از اجرای گچکاری بگذرد. به این ترتیب اجرای نقاشی در بازسازی باید چند روز پس از پایان اجرای گچکاری انجام شود تا گچ اجرا شده بطور کامل خشک شده باشد.

در زمان محاسبه مدت زمان بازسازی، اگر این مدت زمان انتظار بین پایان گچکاری و شروع نقاشی درست تعیین نشود، مدت زمان بازسازی محاسبه شده، اشتباه خواهد بود.

بعنوان مثالی دیگر، در زمان بازسازی آپارتمان، مرحله نصب تجهیزات آشپزخانه باید بعد از گذشت مدتی اجرای کاشی دیوارها، سرامیک یا سنگ کف آشپزخانه ها انجام شود. این مدت زمان برای خشک شدن کامل کاشیها و سنگ و سرامیک میباشد. در غیر اینصورت، کار بروی کف تازه اجرا شده یا نصب تجهیزات بر روی کاشی های دیواری تازه نصب شده، باعث تخریب آنها می شود.

مشخص است که در زمان برآورد مدت زمان بازسازی، زمانهای انتظار بین مراحل و بخش های مختلف، بسیار تعیین کننده و مهم می باشد. توجه به آنها و پیشبینی دقیق از مدت زمان آنها نیز، نیاز به تخصص وتجربه کافی درمورد بخشهای مختلف بازسازی دارد.

زمان بندی صحیح در بازسازی آپارتمان
محاسبه صحیح زمان و سرمایه در بازسازی آپارتمان

گام نهم: مشخص نمودن حاشیه امنیت برای محاسبات

در این گام باید به این موضوع توجه نماییم که همیشه، محاسبات و پیش بینی های ما بر روی کاغذ، در زمان بازسازی اتفاق نخواهد افتاد. محاسبه طول مدت بازسازی، یک پیش بینی از اتفاقاتی می باشد که قرار است در آینده در زمان بازسازی رخ بدهد. بنابراین باید ضریب خطایی برای پیش بینی های خود در نظر بگیریم.

بطور مثال، مطابق مثال گام ششم، در برآورد خود پیش بینی کرده ایم که تخریب سرویس بهداشتی ها قرار است در ۳ روز انجام شود. به هر دلیلی این ۳ روز ممکن است در ۴ روز یا بیشتر انجام شود. دلیل این تأخیر می تواند هر موضوعی باشد. مثلاً ممکن است دستگاه هیلتی ما خراب شود. ممکن است در بخش دیگری از کارگاه مشکل مهمی پیش بیاید که لازم باشد از ۴ نفر کارگر بخش تخریب سرویسها، یک یا دو نفر از آنها به آن بخش دیگر منتقل شوند.

در هر صورت باید همواره آماده وقوع شرایطی که پیش بینی نکرده ایم باشیم. باید همواره بدانیم که اگر ۳ روز از نظر منطقی و تخصصی برای تخریب این سرویس ها کافی میباشد، ولی از نظر تجربی بهتر است آنرا ۴ روز در نظر بگیریم. بیشتر از این مقدار نیز نباید در محاسبات خود در نظر بگیریم چون می تواند باعث غلط شدن پیش بینی ما شود. اشتباه محاسبه کردن مدت بازسازی هم به معنای زیاد محاسبه کردن مدت زمان و هم به معنی کم محاسبه کردن آن می باشد.

این که چه مقدار به مدت زمان اجرای هر بخش اضافه شود، بطور کامل به شرایط پروژه، تخصص نیروی کار، شناختی که ما از نیروی کار داریم و تجربه های قبلی مشابه بستگی دارد.

مقالات تخصصی در حوزه انواع فولاد، روش های تولید و کاربرد آن را مطالعه نمایید.

زمان بندی صحیح در بازسازی آپارتمان
زمان بندی و بودجه بندی در بازسازی آپارتمان

گام دهم: جمع بندی اطلاعات نه گام قبلی

برای رسیدن به برآورد مدت زمان بازسازی درست، باید تمام اطلاعاتی را که در ۹ گام قبلی بدست آوردیم را به ترتیب زیر استفاده نماییم:

  1. براساس اطلاعات گام سوم که مشخص می کند ترتیب اجرای عملیاتهای مختلف بازسازی به چه ترتیب می باشد، اولین عملیات بازسازی را تعیین می نماییم.
  2. سپس تاریخ شروع عملیات اول را تعیین می نماییم.
  3. پس از آن براساس اطلاعات گام ششم، تاریخ پایان عملیات اول را نیز تعیین می نماییم.
  4. دوباره براساس اطلاعات گام سوم تعیین می کنیم که عملیات دوم چیست.
  5. با استفاده از اطلاعات گام هفتم، کنترل می کنیم که آیا عملیات دوم می تواند بصورت همزمان با عملیات قبل از آن انجام شود یا خیر.
  6. براساس اطلاعات گام هشتم کنترل می کنیم که آیا زمان انتظاری بین عملیات اول و عملیات دوم نیاز میباشد یا خیر.
  7. براساس پاسخهای ردیف های g و  h، تاریخ شروع عملیات دوم را تعیین می نماییم.
  8. براساس گام ششم تاریخ پایان عملیات دوم را نیز تعیین می نماییم.
  9. به همین ترتیب در مورد عملیاتهای چهارم و پنجم و تا اتمام تمام عملیاتهای بازسازی، به ترتیب از ردیف d تا ردیف i را تکرار و تعیین می نماییم.
  10. در نهایت کنترل می کنیم که تاریخ شروع و تاریخ پایان تمام عملیاتهای تمام مراحل بازسازی را که در گامهای اول و دوم تعیین نموده ایم را در برنامه زمان بندی بازسازی، مشخص کرده باشیم. ثبت زمانبندی اجرای هیچ عملیاتی در هیچ بخشی نباید فراموش شود.

نتیجه محاسبات این گام:

به این ترتیب در نهایت یک محاسبه مدت زمان بازسازی انجام داده ایم. در این محاسبات انجام شده تاریخ شروع اولین عملیات بازسازی و تاریخ پایان آخرین عملیات بازسازی نیز با رعایت تمام اصول تعیین شده در ۱۰ گام این مقاله مشخص شده است.

مدت زمان بازسازی مورد نظر، فاصله تاریخ شروع اولین عملیات بازسازی، تا تاریخ پایان آخرین عملیات بازسازی می باشد. یعنی بطور مثال اگر تاریخ شروع اولین عملیات بازسازی در محاسبات، ۸/۲/۹۹ تعیین شده باشد و تاریخ پایان آخرین عملیات بازسازی در محاسبات، ۱۵/۸/۹۹ تعیین شده باشد، مدت زمان اجرای بازسازی مورد نظر، ۶ ماه و ۷ روز برآورد شده است.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *